Domů > Zdravé recepty > Kondimenty

Apple chutney – jablečné čatní

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru

Jednoduché, rychlé, sladké, slané i pikantní. Pro milovníky indické kuchyně důležitý doplněk.

Ingredience
4 porce
  • 4 jablka
  • 1 lžička pískavice řecké seno
  • 1 chilli paprička
  • 1 lžička hořčičného semínka
  • 2 lžíce rýžového sladu
  • 1 lžička kurkumy
  • skořice
  • sůl
  • slunečnicový olej
  • 8 lžic jablečného octa

Od 20 let jsem byla unavená a časem se přidaly další problémy. Endometrióza a po narození dvojčat totální vyčerpání. ...

Jak připravit jednoduché jablkové čatní

  1. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte semena pískavice a hořčice a krátce restujte, až se koření rozvoní. Přidejte chilli papričku, nakrájená jablka, slad, kurkumu a skořici.
  2. Dobře promíchejte, přidejte ocet, trochu vody, sůl a poduste, až jablka změknou a vznikne hustá a lepkavá omáčka. Hotovo!

Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Možno uchovat několik dnů v lednici.
  • Pokud si ho chcete připravit víc do zásoby, dejte do skleniček a sterilizujte 10 minut na 85°C.
  • Čatní můžete i nahrubo rozmixovat.

Obměna

  • Existují různé verze jablečného čatní, můžete experimentovat.

Děti

  • Vhodné pro větší děti.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

13 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Zkusila jsem jako chuťovku k dnešní večeři. Ještě jsme neprostřeli a já pořád ujídám 😝

Ahoj všem, velmi lákavý recept – jablka se skořicí je moje topka ! Ale nevím, k čemu bych použila. K čemu jíte nebo přidáváte? Ještě nemám tolik zkušeností.😋

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Pomazánka z červené čočky

Pokud vás honí mlsná na něco slaného, tahle tahle pomazánka vás jistě uspokojí. Její příprava je rychlá a vydrží v lednici i dva dny. Můžete si jí dát se z...

Ďábelské rýžové gnocchi

Tyto lahodné gnocchi si můžete dopřát i při bezlepkové dietě. Při zachování ingrediencí jsou opravdu velmi pálivé, což krásně kontrastuje s jednoduchou hra...

Špalda sin carne

Špalda sin carne – spojení dvou receptů, pro ty, kdo v kuchyni rádi experimentují. Tak do toho a dejte vědět jestli chutnalo!

One pot polévka

Tato pikantnější a kořeněná polévka vás hezky zahřeje, je proto vhodná pro toto období. Je poměrně rychlá a jednoduchá. Nezapomeňte na žádné koření, abyste...

Cizrnový krém s houbami

Jednoduchý zahřívací krém vhodný pro podzimní a zimní období. Kořenění i pikantní, sladký i kyselý.

Květák Manchurian gobi

Opravdu pikantní indo-čínský recept, jehož pálivost si samozřejmě můžete doladit sami podle své chuti. Ideální zahřívací jídlo pro chladné dny.