- 250 g ovesných vloček jemných
- 1 balíček rýžových burizónů bez příchuti
- 200g pražených arašídů nesolených
- 4 lžíce lněného semínka
- 2-4 lžíce sladu
- slunečnicový olej
- špetka soli
Postup
- Nasucho opražíme ovesné vločky. Že jsou opražené poznáme, protože začnou vonět. Nutné míchat a raději pražit na mírném plameni.
- Nasucho opražíme propláchnutá lněná semínka.
- V hlubokém velkém hrnci nahřejeme olej, dáme ho asi půl cm po dně, přidáme slad a špetku soli a necháme napěnit. Stále mícháme.
- Pak přidáme ovesné vločky, burizóny a arašídy se semínky a pořádně promícháme.
- Na plech dáme 2x tak dlouhý pečíčí papír. Na něj vysypeme směs, papír přehneme, aby byla směs přikrytá a rukou uplácáme, popř. uválíme válem, aby se vše pěkně spojilo.
- Po vychladnutí krájíme na kostky nebo na tyčinky. Podáváme hned, pokud ji nesmlsáte na posezení, tak vydrží v lednici 2 měsíce i déle – i když pak je třeba více kousat, protože ztvrdne.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
ženy,
a proč by se arašídy neměly jíst moc často? když nejsou žluklé, tak je to jako jiná semena docela dobrý zdroj tuků a bílkovin…
Miluju arašídy a jím je asi víc než bych měla.. Pustila jsem se do této dobroty i proto,že jsem se rozhodla vyzkoušet všechny vaše deserty ;-). Bohužel v první fázi se směs šíleně drobila a nedržela při sobě,dala jsem proto znovu do hrnce olej a sladěnku a celou drobivou směs dala znovu zahřát ke zpěněné sladěnce. Krásně jsem ji natlačila ještě teplou do pekáče a vypadalo to velmi nadějně. Ale druhá fáze- krájení -opět neúspěch – při krájení se placka zlomila úplně jinde než jsem chtěla. Chuťově výborné,ale v této chvíli si říkám,že si tu ořechovou tyčinku jednou za čas koupím :-) Ovšem borůvkový páj,který právě tuhne v lednici vypadá skvěle a určitě si zítra všichni pochutnáme a já udělám další úžasnou fotku zdravého jídla do alba. Vaření zdar a díky moc za všechny recepty :-)