Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Artyčoky v oleji

Uvařeno
bez lepku
bez sóji

Malý nápad jak použít menší artyčoky, italská klasika, která nezklame. Jednoduché a chutné.

Ingredience
  • několik artyčoků
  • 50 g citrónové štávy
  • 50 g octa
  • voda podle oka
  • pepř
  • sůl
  • olivový olej
  • pažitka
  • kopr

Před pár lety byla Jana u nás v Praze na kurzu pro začátečníky a dnes se s ní domlouváme, že nám o svých zkušenostech...

Recept na artyčoky v oleji

  1. Pořádně očistěte artyčoky, musíte odstranit tuhé listy a dostat se až na srdíčko.
  2. Očištěné artyčoky okamžitě ponořte do vody s citrónovou šťávou.
  3. V hrnci připravte nálev z vody, octa a citrónové šťávy. Přidejte artyčoky a vařte několik minut.
  4. Povařené, ale nerozvařené artyčoky dejte do misky s olejem, osolte, opepřete a posypejte pažitkou a koprem. Promíchejte, nechte vychladnout a servírujte.
💡TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Neuvádím dobu varu, bude záležet na velikosti a stáří artyčoku. Já použila malinké ze zahrady, u nich je to otázka několika minut.
  • Větší artyčoky rozpulte nebo klidně i rozkrojte a čtvrtky. Podle velikosti.
  • Kopru dávejte jen malinké množství.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv bylinky.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a pepř.

PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Rýžový salát

Lehký a rychlý letní salát, který si můžete velmi snadno upravit dle vaší chuti a dostupnosti zeleniny.

Rýže s hráškem a mátou

Rychlá rýže s čerstvým hráškem. Jednoduchý, banální recept, který je ovšem zároveň bohatý na chutě. Určitě vás nezklame, hrášek a máta je neskutečně výborn...

Sunomono – japonský salát s okurkami a wakame

Sunomono, což v japonštině znamená “věci ochucené octem”, je zvláštní salát, jehož verzí je mnoho, ale můj oblíbený je klasický s okurkami. Kon...

Čekankové rizoto

Rizoto s čekankou je skvělým způsobem, jak ozvláštnit váš jídelníček a vnést do něj jemně nahořklou, ale osvěžující chuť této jedinečné zeleniny. V kombina...
19
16

Italský fazolový salát

Pikantní fazolový salát po italsku, skvělý jako rychlá večeře nebo pohoštění, které jistě neurazí žádnou návštěvu a které budete mít během pár minut na sto...

Perský salát

Tento salát je opravdu chuťově moc zajímavý. Testovala jsem ho i na hostech a byli z něj doslova unesení. Moc chutnal. Vyzkoušejte ho a dejte vědět, jak ch...