Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Baozi jinak

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Máte rádi čínské plněné knedlíčky baozi? Vyzkoušejte je v jiné, zdravější verzi.

Ingredience
Na těsto:
  • 250 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 8 g prášku do pečiva
  • 15 g ječného sladu
  • 160 g ovesného mléka
  • sůl
  • pár kapek citrónové šťávy
  • 1 lžíce olivového oleje
Na náplň:
  • batát
  • gochugaru
  • prolisovaný česnek
  • sůl
  • lahůdkové droždí

Po roce jdu na kontrolu na ortopedii. Jak se asi vyvíjí artróza kolene? Jsem bez berlí, ale přesto se trochu bojím, j...

Recept na čínské knedlíčky Baozi jinak

  1. Z ingrediencí na těsto zadělejte těsto. Výsledek má být poddajné, elastické, ale ne tuhé těsto. Nechte odpočívat.
  2. Napařte středně velký batát nakrájený na menší kousky.
  3. Batát dejte do mísy a přidejte ingredience na náplň. Promíchejte.
  4. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  5. Nakrájejte těsto na stejné kusy a vytvořte kuličku, kterou rozválíte na placku. Do placky dejte náplň a připravte typický knedlíček. Pokud máte tvořítko, bude to raz dva.
  6. Nastříhejte z pečicího papíru čtverce a na ně položte baozi. Dejte na pařák.
  7. Vařte na páře asi 15 minut. Poté vypněte plamen, nechte pár minut stát a teprve poté odklopte víko.
  8. Sloupněte z papíru a podávejte teplé s nějakou omáčkou či dipem

Praktické

  • Těsto nechte odpočívat. To je důležité.
  • Můžete klidně připravit baozi ručně.
  • Nevynechejte slad, v originálním receptu je cukr, kvůli konzistenci i chuti.
  • Jak je vidět z fotografií, nejsou tak krásně bílé, protože nejsou z bílé mouky.

Obměna

  • Místo ovesného mléka můžete použít i vodu. Nebo napůl sójové mléko a napůl voda.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a vynecháme gochugaru.

 

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Karjalanpiirakka – Karelské pirohy (fotopostup)

Karjalanpiirakka, jinak také karelské pirohy, finské pirohy nebo kareliánky jsou tradičním finským jídlem z regionu Karelia. Jsou to takové pěkné a hodně k...

Květák na kari

Jednoduché a velice chutné pikantní jídlo, které provoní vaši kuchyň a potěší vaše chuťové pohárky. Pokud se neleknete množství ingrediencí, tak vám slibuj...

Fialové batátové gnocchi

Krásně barevné fialové batátové gnocchi s pistáciemi a červenou čekankou. Nejen lahodné, ale i pohledné jídlo, které potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i...

Špagety s wasabi omáčkou

Chcete vyzkoušet něco nového a pikantního? Připravte si špagety s wasabi omáčkou, které kombinují zdravé suroviny s exotickou chutí. Recept je veganský, ry...

Květák s cizrnou v lepivé omáčce

Pro milovníky koření, indické kuchyně a improvizovaných receptů. Nelekejte se ingrediencí, snažte se nic nevynechat, právě koření dává obyčejnému jídlu tu ...

Špaldová míchanice

Jednoduché a lahodné pikantní jídlo, skvělé jako rychlý oběd nebo večeře. Pokud se budete držet receptu, nevynecháte koření a další důležité ingredience, u...