Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rizota

Barevné rizoto

Uvařeno
bez lepku

Recept pro milovníky jednoduchých a přitom chutných receptů. Moc jsme si na této kombinaci chutí pochutnali a doufám, že nezklame a ni vás.

Ingredience
  • rýže basmati
  • čočka beluga
  • olej
  • pórek
  • žampiony portobello
  • fialové zelí
  • mrkev
  • česnek
  • černý kmín (černucha)
  • černé hořčičné semínko
  • kajenský pepř
  • sůl
  • umeocet
  • petrželka

Jak připravit rizoto “všehochuť

  1. Uvařte čočku a nechte stranou.
  2. Uvařte rýži basmati.
  3. Na pánev dejte olej, černuchu, hořčičné semínko, na proužky nakrájenou mrkev, zelí, pórek a houby. Orestujte.
  4. Podlijte trochou vody, osolte, přidejte pepř, umeocet a duste.
  5. Když je zelenina hotová, vmíchejte do ní čočku a rýži. Přidejte nasekanou petrželku a servírujte.
💡TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Můžete servírovat i lépe a slavnostně, třeba tvořit kopečky nebo použít různé formičky.

Obměna

  • Místo portobella můžete použít jakékoliv čerstvé houby.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale vynecháme pepř a ubereme sůl.

PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

14 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Vierko, zase vynikající recept. Dělala jsem k obědu, dnes, a fakt moooc dobré…👍👏

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Beluga na švestkách

Podzim se blíží a já si konečně začínám užívat jeho plodů a barev. Pokud máte rádi zajímavé a nezvyklé kontrasty chutí, určitě vyzkoušejte.

Rýže s kapustou a černou čočkou

Rychlé a chutné jídlo posilující ledviny. Do tohoto receptu můžete zužitkovat vnější, tmavší listy kapusty. Dušením krásně změknou a namísto toho, aby šly ...

Zimní závitky

Vyzkoušejte tyto zimní závitky s vynikající náplní a pikantní omáčkou. Doufám, že si pochutnáte jako my.

Zelí s vůní jara

Jaro je tu a s ním i čerstvé jarní bylinky a pečené červené zelí s nimi chutná výtečně. Vyzkoušejte tento jednoduchý jarní recept a dejte vědět, jak jste s...

Prasorizo – řecký pórek s rýží

Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...

Patizonová pánev

Patizon je skvělá zelenina, kterou lze připravit na všechny možné způsoby. Vyzkoušejte třeba tuto voňavou patizonovou pánev, jejiž příprava je velmi jednod...