Domů > Zdravé recepty > Pomazánky a dipy

Batátový hummus

Uvařeno

Vaše nastavení osobních údajů (cookies) nám zakazuje přehrávat videa.
Ale nebojte se. Jakmile videa povolíte, přehrajeme je.

Zásady cookies
bez lepku

Hummus tentokrát s batáty – je lahodný namazaný na domácím chlebu, skvělý také do placek a k syrové zelenině.

Ingredience
  • 250 g uvařené cizrny
  • 150 g pečených batátů
  • 1 plná lžíce tahini
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • sladká paprika
  • čerstvá petrželka
  • citrónová šťáva
  • kajenský pepř
  • sůl
  • gomasio (volitelné)

Čtenářka Renáta pochází ze sudetské oblasti Čech, kde jsou kornouty do školy tradicí. Babička dodnes vzpomíná na to, ...

Jak připravit cizrnovou pomazánku s batáty

  1. Upečte batáty – použila jsem horkovzdušnou fritézu.
  2. Všechny ingredience, kromě posledních dvou, vložte do kuchyňského robotu.
  3. Namixujte, abyste získali požadovanou konzistenci, v případě potřeby můžete přidat trochu vody. Mám ráda zrnitý hummus, ne hladký. Je to na vás..
  4. Do misek dejte hummus, posypte trochou papriky, petrželkou, gomasiem a zakápněte extra panenským olivovým olejem.
DETOX SADA NA PODZIM
Jak se zbavit únavy, vyhnout rýmám a na podzim neztloustnout.
Stáhni si ZDARMA

Praktické

  • Batáty jsem pekla ve fritéze na 185°C asi 20 minut. Můžete je upéct i v troubě.
  • Pokud máte uvařenou cizrnu, je to rychlovka.
  • Pro kontrastování sladké chuti batátů, nezapomeňte na nějakou chilli papričku nebo pepř a na citrónovou šťávu.

Obměna

  • MůMnožství česneku podle chuti a velikosti stroužků.

Děti

  • Bez chilli papričky a s menším množstvím soli vhodné pro děti od 2 let.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

34 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Šárko, já miluji tvá videa! 😁 a ještě v kombinaci s Vierčinými recepty, no paráda!

Málem jsem ani nestihla vyfotit 😋🥰

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Maková pomazánka

Velmi jednoduchá a zdravá pomazánka. Pokud máte uvařené fazole, budete ji mít připravenou během okamžiku. Je skvělá na svačinku třeba ke kváskovému chlebu,...

Pomazánka Za’atar

Pomazánka pro milovníky kontrastních chutí, ve které se krásně snoubí chuť koření Zaatar a sladkost rozinek. Skvělá pomazánka, která se kromě namazání na c...

Fazolový hummus s pečenou mrkví

Vynikající pomazánka z fazolí a pečené mrkve, kterou můžete použít na pečivo, placky, ale také například jako dip k pečené zelenině.

Černá čočková pomazánka

Tato pomazánka určitě připomene hummus, ale není v ní cizrna. Je zajímavá svou barvou a chuť černého tahini je v ní opravdu skvělá.

Hráškový hummus

Hummus, ve kterém cizrnu nahrazuje hrášek. Pár lístků máty, které si perfektně rozumí s hráškem, učinilo tento krém velmi svěžím a příjemně vonícím jarem.

Mama ganoush

Letní svěží pomazánka, která je skvělá na chleba, do placek a jako dip k zelenině. Tento recept je variací na baba ganoush, ovšem bez lilku a trochu poupra...