- 250 g uvařené cizrny
- 150 g pečených batátů
- 1 plná lžíce tahini
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- sladká paprika
- čerstvá petrželka
- citrónová šťáva
- kajenský pepř
- sůl
- gomasio (volitelné)
Jak připravit cizrnovou pomazánku s batáty
- Upečte batáty – použila jsem horkovzdušnou fritézu.
- Všechny ingredience, kromě posledních dvou, vložte do kuchyňského robotu.
- Namixujte, abyste získali požadovanou konzistenci, v případě potřeby můžete přidat trochu vody. Mám ráda zrnitý hummus, ne hladký. Je to na vás..
- Do misek dejte hummus, posypte trochou papriky, petrželkou, gomasiem a zakápněte extra panenským olivovým olejem.
Praktické
- Batáty jsem pekla ve fritéze na 185°C asi 20 minut. Můžete je upéct i v troubě.
- Pokud máte uvařenou cizrnu, je to rychlovka.
- Pro kontrastování sladké chuti batátů, nezapomeňte na nějakou chilli papričku nebo pepř a na citrónovou šťávu.
Obměna
- MůMnožství česneku podle chuti a velikosti stroužků.
Děti
- Bez chilli papričky a s menším množstvím soli vhodné pro děti od 2 let.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Šárko, já miluji tvá videa! 😁 a ještě v kombinaci s Vierčinými recepty, no paráda!
Málem jsem ani nestihla vyfotit 😋🥰