- 1 hrnek rýžové mouky (asi 2 dcl)
- 2 lžíce obalené rýžovým sirupem
- 1 plná lžíce kokosového tuku
Jak připravit drobenku bez lepku:
- Všechny ingredience dáme do mísy a rukama důkladně promísíme, až vše zežmolkovatí.
- Pokud jste to přehnali s tukem, nebo sirupem, stačí přidat trochu rýžové mouky.
Praktické
- Toto množství vám bude stačit na jeden plech. Pokud pečete něco menšího, lze asi týden drobenku uchovat uzavřenou v ledničce.
- Drobenku pečte maximálně 30 minut, pak už moc vyschne a není dobrá. Pokud tedy máte koláč, který se peče déle, dejte drobenku až na posledních 20 minut pečení.
Obměna
- Do drobenky můžete přidat skořici (hodí se na švestky), kokos či mleté mandle, nebo jimi nahradit část mouky.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Neměla jsem žádnou z ingrediencí, tak jsem použila mouku jáhlovou, med a slunečnicový olej. Možná ne tak zdravé, ale podřilo se. Jáhlová mouka má výbornou chuť. Další typ na posypku: kokos, ovesná nebo kukuřičná mouka, stevie a trochu oleje, příp. voda.
Díky za recept určitě vyzkouším na švestkový koláč.