- 1 hrnek rýžové mouky (asi 2 dcl)
- 2 lžíce obalené rýžovým sirupem
- 1 plná lžíce kokosového tuku
Jak připravit drobenku bez lepku:
- Všechny ingredience dáme do mísy a rukama důkladně promísíme, až vše zežmolkovatí.
- Pokud jste to přehnali s tukem, nebo sirupem, stačí přidat trochu rýžové mouky.
Praktické
- Toto množství vám bude stačit na jeden plech. Pokud pečete něco menšího, lze asi týden drobenku uchovat uzavřenou v ledničce.
- Drobenku pečte maximálně 30 minut, pak už moc vyschne a není dobrá. Pokud tedy máte koláč, který se peče déle, dejte drobenku až na posledních 20 minut pečení.
Obměna
- Do drobenky můžete přidat skořici (hodí se na švestky), kokos či mleté mandle, nebo jimi nahradit část mouky.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Neměla jsem žádnou z ingrediencí, tak jsem použila mouku jáhlovou, med a slunečnicový olej. Možná ne tak zdravé, ale podřilo se. Jáhlová mouka má výbornou chuť. Další typ na posypku: kokos, ovesná nebo kukuřičná mouka, stevie a trochu oleje, příp. voda.
Díky za recept určitě vyzkouším na švestkový koláč.