- 2 hrsti pohankových vloček
- větší špetka soli
- mahá koření (nebo drcený kmín)
- lžíce burizonů (nemusejí být)
- petrželka
- vroucí voda
- Vločky, sůl a koření nasypeme do misky.
- Zalijeme cca 1-2 šufánky vřelé vody. Vodu lijeme postupně a mícháme, až vznikne tuhá konzistence těsta a všechny vločky jsou nasáklé.
- Přidáme burizony a nasekanou petrželku a vypracujeme tuhé těsto.
- Rukama tvarujeme malé kulaté knedlíčky.
- Házíme do vroucí osolené vody a vaříme do vyplavání.
- Podáváme např. s omáčkou a tempehem nebo tofu.

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Obměna
- Místo petrželky můžete dát jinou bylinku nebo kysané zelí či smaženou cibulku.
Praktické
- Tyto knedlíčky nemusí být pouze jako příloha k omáčkám, ale můžete je servírovat i na způsob játrových knedlíčků do polévky. Pak je ale udělejte méně hutné, dejte více burizonů na nadlehčení, přidejte česnek, majoránku a ochuťte třeba domácí vegetou.
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Dobrý den, nemám k dispozici pohankove vločky, mužu použít mouku, bude těsto držet konzistenci?
Super recept! Vždy sa podaria 👍