Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít
- Uvařte si jáhly v poměru s vodou 1:2, cca 20 minut.
- Jáhly nechejte zcela vychladnout. Klidně i přes noc v lednici.
- Do jáhel přidejte špetičku soli a tolik mouky, abyste vytvořili hutné celistvé těsto (jako plastelína).
- Rozpulte meruňky.
- Odebírejte kousky těsta a balte do nich půlky meruněk.
- Zehřejte si velký hrnec plný vody se špetkou soli.
- Až voda začne bublat, vložte do ní knedlíky a vařte do vyplavání.
- Knedlíky vyberte a nechejte odkapat.
- Podávejte například s karobovou polevou.

- Místo karobové polevy můžete knedlíky polít pouze sirupem nebo sladem a posypat mletým mákem, mletými ořechy nebo opraženým strouhaným kokosem.
- Knedlíky můžete plnit jakýmkoliv sezónním ovocem. Výborné jsou i jahody a švestky.
- Pokud nemáte kukuřičnou mouku, použijte například pohankovou. Když netrváte na bezlepkové variantě, lze použít jakoukoliv jinou celozrnnou mouku jako např. pšeničnou nebo špaldovou.
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Děkuji za recept, jsou výborné! Dělala jsem s blumami, navrch mák a strouhané tofu, vše přelito kokosovým olejem😋 K tomu ještě dýňová polévka a vydatný oběd byl na světě….😁
Výborné knedlíky, uvnitř je schovaná jahoda a vařila jsem v parním hrnci 20 minut, určitě by stačilo méně, ale ovoce bylo zmražené, tak aby bylo také horké.