- Uvařte si jáhly v poměru s vodou 1:2, cca 20 minut.
- Jáhly nechejte zcela vychladnout. Klidně i přes noc v lednici.
- Do jáhel přidejte špetičku soli a tolik mouky, abyste vytvořili hutné celistvé těsto (jako plastelína).
- Rozpulte meruňky.
- Odebírejte kousky těsta a balte do nich půlky meruněk.
- Zehřejte si velký hrnec plný vody se špetkou soli.
- Až voda začne bublat, vložte do ní knedlíky a vařte do vyplavání.
- Knedlíky vyberte a nechejte odkapat.
- Podávejte například s karobovou polevou.

- Místo karobové polevy můžete knedlíky polít pouze sirupem nebo sladem a posypat mletým mákem, mletými ořechy nebo opraženým strouhaným kokosem.
- Knedlíky můžete plnit jakýmkoliv sezónním ovocem. Výborné jsou i jahody a švestky.
- Pokud nemáte kukuřičnou mouku, použijte například pohankovou. Když netrváte na bezlepkové variantě, lze použít jakoukoliv jinou celozrnnou mouku jako např. pšeničnou nebo špaldovou.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Pŕipojuji se s poděkováním. Nedělní oběd pro mne jako vzpomínka na maminku. Smutně jsem si říkala, že už si nikdy nepochutnám na knedlících z bramborového těsta se švestkami a mákem, polité máslíčkem. A tahle varianta mi je plně nahradila. Místo másla jsem dala olej z vlašských ořechů. Jen náhradu cukru v máku jsem nevymyslela. Příště. Abych se najedla do sytosti, předcházela polévka mrkvvovo-batátová. Moc všem děkuji za recepty, na které bych nikdy nepřišla vlastní hlavou. Byla jsem nedočkavá a hladová, takže snímek talíře není. A taky ten cukr. S tím se nemohu prezentovat, že?
Děkuji za recept, jsou výborné! Dělala jsem s blumami, navrch mák a strouhané tofu, vše přelito kokosovým olejem😋 K tomu ještě dýňová polévka a vydatný oběd byl na světě….😁