Domů > Zdravé recepty > Dezerty > Sladkosti

Bezlepkové perníkové sušenky

Uvařeno
Čekáme na potvrzení souhlasu. Bez něj nemůžeme video přehrát.
bez lepku
bez sóji
bez cukru
bez mléka
bez vajec

Jednoduché, lahodné a rychle hotové sušenky, které provoní váš byt a jsou skvělé k čaji nebo kávě. Díky použitým ingrediencím jsou vhodné i při bezlepkové dietě. Tento recept je pro milovníky jednoduchosti, rychlosti a dostupnosti ingrediencí.

Ingredience
1 plech
  • 60 g rýžové mouky
  • 60 g pohankové mouky
  • 15 g kukuřičného škrobu
  • 60 g lískových oříšků
  • 35 g slunečnicového oleje
  • 1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
  • 2 lžičky perníkového koření
  • 60 g rozinek
  • cca 60 g rýžového mléka

Jedna lékařka se divila, že  takovými výsledky vůbec chodím, druhá mi řekla, že takové bolesti mít nemůžu. Dostala js...

Jak připravit perníkové sušenky bez lepku

  1. V mixéru rozmixujte oříšky.
  2. V míse smíchejte suché ingredience.
  3. Jak si v zimě dobít své životní baterie?
    Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
    Stáhnout 100% ZDARMA
  4. Do mixéru dejte olej, mléko a rozinky. Rozmixujte, klidně tam nechte menší kousky rozinek.
  5. Rozmixovanou směs dejte do mísy a smíchejte v těsto. Nechte těsto odpočinout 10 minut.
  6. Předehřejte troubu na 180°C. Na plech dejte pečící papír a z těsta berte kousky (cca 20-ti gramové) a udělejte kuličky. Tyto kuličky dejte na plech a lehce omaštěným dnem skleničky opatrně kuličky rozmáčkněte na placičky. Pečte dozlatova, potrvá to cca 10 minut, záleží na troubě.

Praktické

  • Rychlé sušenky, které budete mít během několika minut na talíři. Z uvedené dávky upečete asi 18-20 kusů.
  • Uchovávejte v suchu.

Obměna

  • Pokud chcete sušenky sladší, můžete zkusit přidat vaše sladidlo.
  • Můžete přidat i kakao a tím pádem i trochu více mléka.

Děti

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

48 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Měla jsem po procházce chuť na něco zahřívacího. Zázvorový čaj ani moc nevystydnul a sušenky byly v misce. To je pozdní podzim na Vsi. Paráda Vierko. Díky.

Vierko, jsou výborné, jednoduché, ze surovin, které jsou většinou doma, ideální. Zaprášilo se po nich a to byly z 1,5 dávky. Moc děkuji za recept! ❤️🌹

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Cupcakes – Mini dortíky

Cupcakes nebo jinak mini dortíky zná určitě každý. Toto je recept na jejich zdravější verzi bez cukru, vajec a mléka, ale to jim vůbec na chuti neubírá. K ...

Bohaté bezlepkové hromádky

Tento dezert je bez cukru, lepku, mléka i bez vajec. V receptu nenajdete ani sladidla, bez nichž můžete lépe vnímat každou jednotlivou chuť, která by jinak...

Bezlepkové čoko hromádky

Hromádky plné energie, možná ne moc krásné, ale dobré a rychlé a vhodné i pro bezlepkovou dietu. Jak je u mých receptů zvykem, opět v nich nenajdete cukr a...

Pistáciové sušenky bezlepkové

Tyhle sušenky jsou opravdu dílem okamžiku, takže během 15 minut máte na stole hotové domácí sušenky bez cukru, vajec, mléka i lepku. Pistácie, kardamom a c...

Kokosové hromádky (bez lepku)

Snadný a rychlý bezlepkový dezert, ve kterém nenajdete mléko, vejce ani cukr. Další varianta oblíbených hromádek, tentokrát v kokosové verzi.

Tahini placičky

Velmi rychlé sušenky, sladkost na poslední chvíli, k jejich přípravě potřebujete jen pár ingrediencí a výsledek je chuťově zajímavý a moc dobrý.