Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Zálivky a dresinky

Bezlepkové rajčatové tambuli

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
sezóna léto

Indická omáčka tambuli je skvělá k plackám, k pečené zelenině, ale i k rýži a určitě s ní zabodujete na letní grilovačce s přáteli.

Ingredience
  • 4 rajčata
  • 4 lžíce sójového jogurtu řeckého typu
  • 1 zelená jalapeňo paprička
  • olej
  • kmín
  • černá hořčičná semínka
  • sušené kari listy
  • sůl

Dva akční kluci, jeden s atopickým ekzémem, speciální dieta a vaření do školky, dálkové studium, domácnost a neschopn...

Jak připravit rajčatový tambuli dip

  1. Rajčata ponořte do vroucí vody, oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  2. Rajčata dejte na pánev s velmi malým množstvím oleje a na vysoké teplotě je rychle osmahněte.
  3. Do hrnce s vyššími stranami dejte olej, hořčičná semínka, kari listy, kmín a nasekané ​​jalapeńo. Osmahněte a dávejte pozor, abyste koření nespálili.
  4. Rajčata nyní lehce rozmixujte, dejte do mísy, přidejte jogurt, osolte, promíchejte a přidejte opražené koření.
  5. Dejte vychladnout do lednice.
DETOX SADA NA PODZIM
Jak se zbavit únavy, vyhnout rýmám a na podzim neztloustnout.
Stáhni si ZDARMA

Praktické

  • Výborné k rýži, ke grilovačkám, k plackám, k pečené zelenině.
  • Rajčata používáme jen v sezóně a jen pokud nemáme vážné zdravotní problémy.
  • Pro verzi bez sóji použijte jiný rostlinný jogurt namísto sójového.

Obměna

  • Použijte masitá rajčata, ne moc vodová. Já používám Rio Grande.
  • Místo jalapeňa můžete použít jakoukoliv ne příliš pálivou čerstvou papričku nebo i sladkou papriku a v tom případě dochuťte pomocí chilli.

Děti

  • Kořeněné jídlo nevhodné pro děti.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

10 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Kapustičky s jogurtovým dipem

Růžičková kapusta s pikantní jogurtovou omáčkou po indicku. Jednoduchý a rychlý recept inspirovaný indickou raitou.

Mama ganoush

Letní svěží pomazánka, která je skvělá na chleba, do placek a jako dip k zelenině. Tento recept je variací na baba ganoush, ovšem bez lilku a trochu poupra...

Gratinovaná hlíva s krémem

Jednoduchý a rychlý recept, na kterém si jistě pochutnáte. Houby jsou vynikající skoro ke všemu, např. k plackám a z krému můžete snadno připravit klasicko...

Nudle s cuketou

Krémová konzistence a chuť pepře je pro mě v této omáčce, do které využijte i přerostlejší cukety, neodolatelná. Zkuste a dejte vědět, jak chutnalo vám.

Patizonová omáčka

Malá vzpomínka na mé dětství, kdy moje babička připravovala “těkvicový a fazolkový prívarok”. Já použila bílý patizon, protože se mu letos hodn...

Fazolky po indicku

Fazolky patří k létu, je to zelenina, kterou si můžete snadno sami vypěstovat. Tento letní, i když pikantní, recept je příjemnou přílohou k rýži i chlebu. ...