- 1 bílý patizon
- 2 šálky vařených fazolí cannellini
- olej
- černý kmín (černucha)
- kmín
- černá hořčičná semínka
- semena fenyklu
- sušené kari listy
- bílý pepř
- 200 g kokosového mléka
- pažitka
- 2 lžíce rýžového octa
- česnek
- bílá cibule
Jak připravit omáčku z patizonu
- Očistěte patizon – odstraňte slupku a vydlabejte semínka. Nakrájejte ho na malé kousky.
- Na pánev nalijte olej, přidejte semena fenyklu, černuchu, kmín, sušené kari listy a hořčičné semínko.
- Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a patizon. Orestujte.
- Podlijte vodou a duste, dokud patizon nezměkne. Osolte a přidejte rýžový ocet, uvařené fazole cannellini a kokosové mléko. Vařte několik minut.
- Část obsahu pánve dejte do vhodné nádoby a krátce rozmixujte. Rozmixovanou část vraťte na pánev, promíchejte a dovařte.
Praktické
- Při nákupu kokosového mléka čtěte složení.
- Při přípravě receptu jsem jako přílohu volila rýži basmati, hodí se ale jakákoliv obilovina nebo těstoviny.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv bílé fazole.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme koření.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
😋Moc dobré Věruško, patizon ve spojeni a kořením a koko smetanou skvělé.
Manžel říkal delikatesa😍
Díky Eva
Příjemná kombinace koření 🙂 Jen jsem neměla patizon, takže jsem dala cuketu. Dcera 3r dokonce řekla “to mně moc utná” a nakonec “mámo dekuju za obed”. Což se běžně nestává 😀😊