- asi 1kg broskví
- 150g hrozinek
- 1 sáček práškového agaru (asi 2 polévkové lžíce)
- mini špetička soli
Hrozinky dobře propláchneme na sítu a dáme do hrnce. Přidáme na kousky pokrájené broskve, zalijeme asi půl litrem vody, aby ovoce i hrozinky byly ponořené a s malinkou špetičkou soli vaříme asi 20 minut.
Když je ovoce a hrozinky uvařené, pomocí tyčkového mixéru je rozmixujeme na hladkou hmotu, přidáme celý sáček agaru, který do hmoty zamixujeme. Vrátíme hrnec na plotnu, počkáme až se začne vařit, pak okamžitě sundáme z ohně a naléváme do předem připravených mističek. Dáme vychladit do ledničky. Dezert během asi 1-2 hodin krásně ztuhne.
PraktickéOvoce není potřeba loupat, díky vaření a mixování se slupka úplně ztratí a tím si zachováme spousty důležitých minerálů.
KombinujemeOsvěžující agarový dezert můžeme použít i jako jednu z vrstev poháru, kdy dolů dáme burizony a na to agarovou ovocnou hmotu a ozdobíme čerstvým ovocem. Další varianta je, dát dolů do poháru vrstvu rozmixované uvařené rýže se sladěnkou a mandlovým máslem a na to vrstvu agarové ovocné hmoty. Kombinací je nespočet, záleží jen na vaší fantazii.
ObměnaBroskve můžeme nahradit jakýmkoliv jiným ovocem, výborné jsou meruňky, blumy, švestky, ale i borůvky, jahody, nebo jablka, či hrušky. Výborná je i kombinace více druhů ovoce, vznikají tak zajímavé chutě.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Použila jsem vločkový agar, neznajíc rozdíl a vyšlo mi z toho pyré s kouskama agaru -želé. Kde soudružka z NDR udělala chybu? nejdřív jsem ho namočila a pak nalila k rozmixovanému ovoci – musí se to ještě rozmixovat dohromady soudím, myslela jsem že se agar varem rozpustí.Vařila jsem to spolu cca 5 minut.