- 1 veganský tvaroh
- 1 malá cibule
- pažitka
- mletá sladká paprika
- pepř
- sůl
- petrželka
Jak připravit veganskou budapešťskou pomazánku
- Do misky dejte domácí tvaroh, který najdete zde.
- Nasekejte na jemno cibulku a smíchejte jí v misce s tvarohem pažitkou, petrželkou a mletou paprikou. Osolte a opepřete.
Praktické
- Tvaroh si připravte den předem, protože musí okapávat přes noc v lednici.
- Připravenou pomazánku můžete skladovat v lednici dva dny.
Obměna
- Můžete přidat i trochu nakrájené červené papriky.
- Přidáním jiných ingrediencí může vzniknout úplně nová pomazánka, nechte promluvit svoji fantazii.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a koření.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Včera večer jsem poprvé zkusila vyrobit tvaroh a povedl se na jedničku, dnes z něj tedy byla ke svačinovečeři tato pomazánka a je luxusní! S proteinovým quinoa chlebem (též prvotina) z JJ a trochou napařené zeleniny to bylo výborné! Vierko, moc děkuji za recepty!
Zdravím všechny. Chtěla bych se zeptat, jak pripravujete domácí tvaroh. Nenašla jsem recept. Děkuji.😀