Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Bylinkové artyčoky s rýží

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
sezóna jaro

Jaro je správné období pro artyčoky. Zde máte malý nápad, jak je chutně a jednoduše připravit.

Ingredience
  • celozrnná rýže basmati
  • hrst špenátových listů
  • artyčoky
  • olej
  • čerstvé oregáno
  • čerstvá majoránka
  • troška čerstvé máty
  • čerstvá meduňka
  • česnek
  • pepř
  • sůl
  • petrželka

Chci se s vámi podělit o svůj příběh, třeba bude někoho inspirovat, aby se pustil do změny životního stylu, opravdu s...

Recept na artyčoky s bylinkami a rýží

  1. Očistěte artyčoky, rozkrojte na polovinu a nechte chvíli ve vodě s citrónovou šťávou.
  2. Nasekejte bylinky.
  3. Nasekejte špenát.
  4. Na pánev dejte olej, artyčoky, osolte a podlijte trochou vody. Duste pod poklicí do změknutí.
  5. Jakmile jsou artyčoky měkké, zvyšte plamen a přidejte bylinky, opepřete a osmahněte.
  6. Do uvařené rýže přimíchejte nasekaný špenát a promíchejte.
  7. Servírujte rýži s artyčokem a posypejte trochou petrželky.
💡TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Doba vaření artyčoků bude záviset na velikosti a kvalitě.
  • Všechny ostatní ingredience přizpůsobte množství artyčoků.
  • Moje artyčoky jsou i malé, to jsou ty postranní květy, proto je vařím celé.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv bylinky, které máte po ruce. Velmi dobrá je tam máta, ale stačí malinko lístečků.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

13 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Cuketové spirály

Jednoduchý a rychlý recept, ve kterém využijete nádhernou sezónní zeleninu, jako je paní cuketa.

Žluté rizoto

Cuketová sezóna je v plném proudu a na zahradě jako každé léto nesmí chybět ta krásně žlutá. Samozřejmě jí můžete nahradit jakoukoliv jinou cuketou.

Daikon v bílé omáčce

Tento recept kombinuje jemný daikon s lahodnou krémovou omáčkou, což vytváří harmonický pokrm plný chutí. Miluji daikon připravený tímto způsobem, má úplně...

Smetanová čočka

I obyčejná čočka může být chutná a nám tato verze hodně chutnala. Věřím, že nezklame ani vás.

Zelené kuličky

Zeleninové kuličky plné chuti a zdravých surovin. Stačí smíchat ingredience, vytvořit kuličky a osmažit – ideální rychlá chuťovka vhodná i jako rychl...

Letni quinoa

Toto lehké lehké letní jídlo je další možností, jak využít úrodu cuket. Je lahodné, voní kořením a jeho příprava vám zabere jen pár minut.