Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Cajunská hlíva

Uvařeno
bez lepku
bez sóji

Rychlá zdravá chuťovka pro milovníky hub a pikantních chutí. Křupavé a lehce pikantní hlavičky hlívy jsou vhodné i na oslavy jako finger food.

Ingredience
  • hlíva ústřičná
  • cca 2 lžíce pohankové mouky
  • 2 vrchovaté čajové lžičky cajun směsi
  • sůl
  • voda
  • olej
  • strouhanka

Někdy si člověk ani neuvědomí, co všechno si s sebou nese a jak moc ho to ovlivňuje. Alena má za sebou těžké životní ...

Jak připravit pečenou hlívu s cajunským kořením

  1. Hlívu očistěte a odstraňte nožičky.
  2. Do mísy nasypte mouku, sůl, cajunskou směs a přidejte vodu. Promíchejte, aby vzniklo vláčné těstíčko.
  3. Namočte houby v těstíčku a obalte ve strouhance tak, aby dobře přilnula k houbě.
  4. Pečící papír lehce naolejujte.
  5. Houby vložte do trouby vyhřáté na cca 190°C. V polovině pečení je otočte, pokapejte olejem, postříkejte lehce vodou a dopečte do zlatova.
  6. Podávejte s omáčkami, dipy, hořčicí nebo s kimchi.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Těstíčko dělejte podle oka a podle množství hub.
  • Recept funguje i v horkovzdušné fritéze.
  • Pro tuto přípravu se lépe hodí menší hlavičky hlívy.
  • Vodu stříkejte za pomoci rozstřikovače, je to velmi praktické.

Obměna

  • Pro bezlepkovou verzi použijte bezlepkovou strouhanku.

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro malé děti.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

49 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
17. 4. 2024

Vynikající recept, rychlovka a chutná skvěle za tepla i na studeno, dávám do oblíbených😍

luxusní , díky, neměla jsem to koření , tak jsem dala majoránku tymián, jednu koupenou pálivou směs koření a lahůdkové droždí, moc jsme si pochutnali

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Jáhelné kostky

Vypadá to jako sushi, ale není to sushi. Pokud si v kuchyni rádi hrajete, vyzkoušejte tuto netradiční slanou pochoutku, která se hodí i jako součást stolu ...

Houbové bezlepkové kuličky

Tyto chutné bezlepkové kuličky můžete použít k těstovinám, k salátu nebo třeba jen tak na zobání.

Zlaté koule

Tyto koule můžete použít i jako jídlo do ruky, na párty, pohoštění, jsou skvělé jak studené, tak teplé. Jsou bez lepku, masa i vajec a jejich příprava je r...

Mrkvové kuličky

Tyto kuličky můžete využít ve vašich receptech podle fantazie. Vychladlé se hodí i na párty, pohoštění, ale i do krabičky na cesty. Teplé jako doplněk k om...

Rýžové kuličky Ammini Kozhukattai

Ammini Kozhukattai jsou rýžové knedlíčky vařené na páře. Jsou vhodné jako zdravá slaná chuťovka, skvěle se budou vyjímat na svátečním stole a můžete jimi p...

Smaženky nejen do omáček

Smaženky jsou takovou slanou chuťovkou, ale lze je využít i do omáček. A nebo jen tak třeba na oslavy jako finger food, skvěle chutnají s různými dipy.