Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Cajunské tofu plátky

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez vajec

Pikantní pečené tofu plátky, které můžete dát do chlebů, placek, ale i použít do jakýchkoliv receptů.

Ingredience
1 porce
  • 125 g přírodního tofu
  • 1 plná lžička cajunské směsi
  • 2 lžičky tamari
  • 1 lžičku gochugaru (chilli koření na kimchi)
  • sůl

Helena shodila za 2,5 měsíce 10 kg. Snížil se jí vysoký tlak a lépe se jí spí. Nesmírně se zklidnila a nic ji nevyved...

Jak připravit pikantní tofu plátky s cajunským kořením

  1. Do mixéru dejte tofu a rozmixujte s tamari na velmi jemnou strukturu.
  2. Nakonec mixování přidejte koření a popřípadě dosolte. Znovu velmi krátce rozmixujte.
  3. Předehřejte troubu na 200°C.
  4. Na pečící papír rozprostřete hmotu za pomocí dalšího papíru, na poměrně slabý plát.
  5. Pečte několik minut a nechte vychladnout. Po upečení můžete buď vykrojit kolečka a nebo nařezat.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Odřezky plátků můžete hned sníst nebo použít třeba jako posypku do jiných receptů.
  • Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu a místo tamari hrachovou omáčku.

Obměna

  • Pokud máte rádi uzenou chuť, přidejte trochu uzené mleté papriky.
  • Gochugaru můžete klidně vynechat a nebo pokud máte rádi pikantnější chuť, přidat pepř.

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro děti.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

33 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Slavomíra
27. 8. 2023

Využila som zapnutú rúru po dopečení koláča a šupla som tam tofu,dnes originál recept aj s vykrajovaním_nikdy nesklame👌

Slavomíra
19. 2. 2023

Tak,skúsila som čisté lahôdkové tofu a údené + paprika a vše chutnalo (pamäťová stopa to vyhodnotila ako niečo medzi slaninou a pečienkou😀),ale všimla som si,Vierka,že práve vďaka Tvojim receptom kupujem viac a viac to biele(to som dávala skôr do krémov/tofunézy/pomazánok..) a z toho som nadšená🤩👌

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Rychlé zeleninové sushi

Rychlé a jednoduché sushi, připravené během chviličky, skvělé jako zdravá svačina i občerstvení pro hosty.

Kari tartaletky bez lepku

Kari tartaletky jsou super variací na klasickou kari omáčku. Jsou bez lepku a příprava není složitá. Jsou skvělé i za studena a skvěle poslouží jako svačin...

Sváteční rýžové krokety (fotopostup)

Tento recept možná na první pohled vypadá složitě, ale nenechte se zastrašit. Vše si předem připravte a půjde to jako po másle. Odměnou vám budou chutné kř...

Chukandar Ka Raita – raita z červené řepy

Raita je jogurtový dressing, který snad nikdy nechybí na žádném indickém stole. Je to výborná příloha, kterou si jistě zamilujete.

Tofu v Za’atar krustě

Jednoduché a rychlé jídlo, na kterém si pochutnáte a budete ho mít během pár minut na stole. Určitě vyzkoušejte.

Zapečené jáhelné koule

Jednoduché, lahodné a přitom efektní jídlo, kterým jistě potěšíte celou rodinu. Náplň si můžete uzpůsobit podle vlastní chuti. Recept je připravený pro hor...