- rýže Baldo
- červená cibule
- pórek
- mandle
- červená čekanka – radicchio rosso
- olej
- pepř
- sůl
Jak připravit rizoto s čekankou
- Uvařte rýži, jak jste zvyklí.
- Nakrájejte čekanku a trochu dejte stranou na dekoraci.
- Mezitím si dejte na pánev olej, nasekanou cibuli, pórek a nasekané madle. Jemně osmahněte do ovadnutí cibule.
- Přidejte čekanku, osolte, opepřete, podlijte trochou vody a duste. Trvá to chvilku, než čekanka změní barvu a ovadne.
- Přidejte vařenou rýži i s trochou tekutiny, promíchejte a pár minut poduste společně. Na talíři posypte syrovou čekankou.

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické
- Rizoto má nahořklou chuť, ale tak to má být.
- Čekankové rizoto – risotto al radicchio, je recept pocházející z Benátska a je to typický podzimní recept, známý po celé Itálii. Většinou se k přípravě používá rýže Arborio nebo Carnaroli, ale já použila mojí oblíbenou hnědou rýži Baldo.
Obměna
- Místo mandlí můžete přidat jiné ořechy.
- Můžete použít jakoukoliv rýži vhodnou na rizota.
- Pórek můžete vynechat a použít pouze cibuli.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a vynecháme pepř.
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
výborný recept, čekanku i rýži máme rádi a chutná nám