Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Cibulové lívanečky

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Pokud máte doma jarní cibulku s pěknou a zdravou natí, můžete připravit tyto lívanečky. Jednoduché, rychlé a lahodné.

Ingredience
  • 100 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 150 g vody
  • nať z jarní cibule
  • špetka kurkumy
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • olej
  • pepř
  • sůl

Preferuju českou kuchyni, suroviny v jídelníčku jsem neznala, ale měla jsem motivaci zlepšit si zdraví, tak jsem zašl...

Recept na lívanečky s jarní cibulkou

  1. V míse promíchejte všechny ingredience mimo natě.
  2. Nať nasekejte na tenké kousky a přidejte do mísy.
  3. Zdravé vaření? Pojď začít!

    Možná zjistíš, že to za lepší zdraví a postavu stojí. Jako už 20.000 lidí před tebou! PROHLÉDNOUT
  4. Promíchejte.
  5. Dejte nahřát pánev s olejem a smažte lívanečky do zlatova s obou stran.
  6. Dejte na savý papír.

Praktické

  • Lívanečky jsou dobré teplé, ale nám více chutnaly vychladlé.
  • Vhodné na cesty, do krabičky i na různé oslavy.
  • Použijte pouze nať, která není chemicky ošetřená a stříkaná.
  • Pro verzi bez lepku použijte bezlepkovou mouku, např. pohankovou.

Obměna

  • Lívanečky můžete ochutit kořením dle vaší chuti.

Děti

  • Větším dětem.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

21 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Moc dobrá rychlovka k cuketevému tataráku

Můj první komentář na těchto stránkách 🙂
Placičky jsou vynikající, budeme mít na večeři s černou čočkou s mrkví, ale už jsem jednu snědla při vaření 👍

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Studené letní palačinkové rolky

Rychlé a lehké letní jídlo, které se hodí i jako pohoštění pro vaše hosty. Recept je velmi variabilní, náplň můžete obměňovat dle libosti a vykouzlit tak p...

Jáhelné kostky

Vypadá to jako sushi, ale není to sushi. Pokud si v kuchyni rádi hrajete, vyzkoušejte tuto netradiční slanou pochoutku, která se hodí i jako součást stolu ...

Klasická žampionová paštika

Žampionová paštika, vhodná jako zdravá svačinka ke kváskovému chlebu nebo třeba plackám. Lze ji také naředit a vykouzlit tak chutnou omáčku například k těs...

Cuketové galetky

Do italské letní kuchyně patří neodmyslitelně rajčata a bazalka, oregáno s cuketou ještě více umocní chuť a vůni Itálie. Doufám, že tahle křupavá dobrota b...

Indický Moonglet (bez lepku)

Indická dobrota pro zpestření jídelníčku, vhodná jako svačina na výlety, ale i na oslavy jako finger food.

Manakeesh Zaatar jinak

Tento chlebík je výborný k hummusu, různým pomazánkám, dušené zelenině. Můžete si ho také rozkrojit a plnit, vše podle vaší fantazie.