- 90 g loupaného čiroku
- olej
- stonky chřestu
- hrášek
- květák
- mizuna
- česnek
- pažitka
- mletý zázvor
- konopná semínka
- sůl
- pepř
Na omáčku:
- 1/2 sklenice vody
- 1 polévková lžíce saké
- 1 lžíce mirinu
- 1 lžička rýžového sirupu
- 40 g balzamikového octa
- sůl
- 1 vrchovatá lžička kukuřičného škrobu
- sezamová semínka
- vršky chřestu

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Recept na čirok s jarní zeleninou
- Čirok namočte na 4 hodiny a vařte v 280 g vody.
- Chřest očistěte tak, že oddělíte vršek od stonků. Nejtvrdší část odstraňte a stonky nakrájejte na malé kousky.
- Do velké pánve dejte olivový olej, nasekaný česnek, nasekané stonky chřestu a vyloupaný hrášek. Jemně osmahněte a podlijte vodou.
- V kuchyňském robotu nasekejte květák na velikost zrnek čiroku.
- Jakmile hrášek a chřest změknou, přidejte uvařený čirok, květák, posypte zázvorem, solí, pepřem a konopnými semínky. Promíchejte a vařte na středně vysoké teplotě několik minut.
- Blanšírujte špičky chřestu.
- Smíchejte přísady na omáčku. Nalijte ji na chřest a vařte, dokud nezhoustne. Posypejte opraženými sezamovými semínky.
- Čirok naservírujte, podávejte s chřestem, pokapejte omáčkou a vše posypte mizunou a pažitkou.
Praktické
- Vaření chřestu bude záviset na jeho velikosti a kvalitě.
Obměna
- Místo mizuny můžete použít třeba rukolu.
- Místo konopného semínka můžete přidat jakékoliv oříšky nebo semínka.
Děti
- Větším dětem.
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář