- 3-4 lžíce vařené cizrny
- 1 mrkev
- 1/2 hrnku růžiček brokolice
- 1 menší červená cibule
- pórek
- olej
- 1 lžička garam masaly
- 500 ml zeleninového vývaru/vody
- 1 lžička tamari
- 1-2 lžíce citrónové šťávy
- 2 lžíce arašídového másla
- petrželka a arašídy na ozdobu
Jak připravit rychlý oběd či večeři z cizrny
- Zeleninu očistíme a nakrájíme.
- V hrnci rozpálíme olej a orestujeme cibuli.
- Po chvíli přidáme i mrkev a zasypeme garam masalou.
- Vše zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme tamari, také citrónovou šťávu a vaříme cca 10 minut.
- Poté přihodíme brokolici a pórek a vmícháme arašídové máslo a omáčku vaříme do zhoustnutí.
Praktické
- Tato omáčka se skvěle hodí třeba k rýži, ale i k plackám.
- Pro verzi bez sóji použijte hrachovou nebo pohankovou tamari nam
Obměna
- Zeleninu volte dle chuti i zásob.
- Místo arašídového másla bude skvělé i kešu máslo.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
I s těstovinou to byla mňamka
Moc dobré ,syté (ostatně jako všechny recepty). Neměla jsem arašídové máslo, ale i tak super. Děkuji, další oblíbený recept.🙂