- 3-4 lžíce vařené cizrny
- 1 mrkev
- 1/2 hrnku růžiček brokolice
- 1 menší červená cibule
- pórek
- olej
- 1 lžička garam masaly
- 500 ml zeleninového vývaru/vody
- 1 lžička tamari
- 1-2 lžíce citrónové šťávy
- 2 lžíce arašídového másla
- petrželka a arašídy na ozdobu
Jak připravit rychlý oběd či večeři z cizrny
- Zeleninu očistíme a nakrájíme.
- V hrnci rozpálíme olej a orestujeme cibuli.
- Po chvíli přidáme i mrkev a zasypeme garam masalou.
- Vše zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme tamari, také citrónovou šťávu a vaříme cca 10 minut.
- Poté přihodíme brokolici a pórek a vmícháme arašídové máslo a omáčku vaříme do zhoustnutí.

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické
- Tato omáčka se skvěle hodí třeba k rýži, ale i k plackám.
- Pro verzi bez sóji použijte hrachovou nebo pohankovou tamari nam
Obměna
- Zeleninu volte dle chuti i zásob.
- Místo arašídového másla bude skvělé i kešu máslo.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
I s těstovinou to byla mňamka
Moc dobré ,syté (ostatně jako všechny recepty). Neměla jsem arašídové máslo, ale i tak super. Děkuji, další oblíbený recept.🙂