Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Čočková omeleta (bez lepku)

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Křupavá a nadýchaná omeleta. Málo ingrediencí, rychlá příprava, výborná chuť. Vyzkoušejte a dejte vědět.

Ingredience
  • 1 hrnek červené loupané čočky
  • 1 červená cibule
  • mletá sladká paprika
  • špetka kurkumy
  • kmín
  • citrónová šťáva
  • olej
  • pažitka
  • sůl
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžíce rýžové mouky

Kdo prošel Jarní očistou, určitě nemůže zapomenout na Veroniku (Verunura). Zpočátku byla hodně

Jak připravit bezlepkovou omeletu z červené čočky

  1. Namočte přes noc čočku.
  2. Druhý den jí sceďte, nechte trochu okapat a rozmixujete nahladko. Můžete přidat i trošičku vody.
  3. Nasekejte pažitku a cibulku.
  4. Zdravé vaření? Pojď začít!

    Možná zjistíš, že to za lepší zdraví a postavu stojí. Jako už 20.000 lidí před tebou! PROHLÉDNOUT
  5. Rozmixovanou čočku dejte do misky, přidejte mouku, sůl, kurkumu, kmín a pažitku s cibulkou. Pečlivě promíchejte.
  6. Nyní přidejte jedlou sodu a polijte jí citrónovou šťávou. Začne pěnit a šumět. Dobře vmíchejte do těsta, můžete popřípadě přidat vodu, aby bylo jako těsto na lívance, i hustší.
  7. Do pánve vlijte olej, nestačí vymazat, ten olej tam musí trošičku na dně stát a rozpalte ho. Nalijte na něj těsto, přikryjte poklicí a asi 2 minuty pečte. Poprašte povrch mletou paprikou.
  8. Potom opatrně omeletu otočte, nařízněte na 4 kousky, pokapejte ještě trochou oleje, přikryjte poklicí a pečte i z druhé strany. Při pečení můžete i několikrát omeletu obracet. Pečte na mírném plameni.

Praktické

  • Cibule při pečení klesne trochu ke dnu.
  • Budete potřebovat kvalitní pánev o průměru 20 – 22 cm.
  • Jedná se o recept na zpestření jídelníčku, ne o základ naší stravy – nevařená čočka je hůře stravitelná, proto pokrm není vhodný při léčbě a u těch, kdo mají problém s trávením.

Obměna

  • Do těstíčka můžete přidat různou zeleninu.

Děti

  • Vhodné pro větší děti.

 

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

35 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Žakale
6. 5. 2025

Jeste foto

Už moc krát opakovaný recept. Keď neviem čo si mám zobrať so sebou na výlet, tak väčšinou vyhráva táto super omeleta :-)

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Dýňové kari

Dýně je královnou tohoto ročního období a pokud si z ní připravíte tohle kari, určitě si ji zamilujete.

Šafránové kuličky s kešu omáčkou

Tyto kuličky se výborně hodí k různým omáčkám a dipům, ale nezklamou ani na stole jen tak na zobání pro hosty. Jsou prostě luxusní, velmi chutné a přirozen...

Ďábelské fazole s červenou rýží

Barva ohně, tepla … červená barva tohoto jídla nelže. Tyto fazole jsou opravdu ďábelské. V chladných dnech vás toto intenzivní, kořeněné a pikantní j...

Dušený batát Katmandu

Je to chuťově velmi zajímavé jídlo, které si obzvlášť vychutnáte, pokud nevynecháte žádné koření.

Cuketové curry masala

Pikantní, kořeněné jídlo na indický způsob, který můžete podávat jak s rýží, tak jen s plackami. Zpracujeme do něj trochu větších, lehce přerostlých cuket,...

Tempeh s tuřínem a arašídovou omáčkou

Pokud milujete kontrasty na talíři, tohle jídlo vám bude určitě chutnat. Na kontrasty chutí i konzistencí je tento recept velmi bohatý. Pokud se do něj pus...