Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Čočková omeleta (bez lepku)

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Křupavá a nadýchaná omeleta. Málo ingrediencí, rychlá příprava, výborná chuť. Vyzkoušejte a dejte vědět.

Ingredience
  • 1 hrnek červené loupané čočky
  • 1 červená cibule
  • mletá sladká paprika
  • špetka kurkumy
  • kmín
  • citrónová šťáva
  • olej
  • pažitka
  • sůl
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžíce rýžové mouky

Víte, že sex a jídlo spolu úzce souvisejí? Mám to vyzkoušené. Když je člověk unavený a nemocný, tak intimní život jde...

Jak připravit bezlepkovou omeletu z červené čočky

  1. Namočte přes noc čočku.
  2. Druhý den jí sceďte, nechte trochu okapat a rozmixujete nahladko. Můžete přidat i trošičku vody.
  3. Nasekejte pažitku a cibulku.
  4. Rozmixovanou čočku dejte do misky, přidejte mouku, sůl, kurkumu, kmín a pažitku s cibulkou. Pečlivě promíchejte.
  5. Nyní přidejte jedlou sodu a polijte jí citrónovou šťávou. Začne pěnit a šumět. Dobře vmíchejte do těsta, můžete popřípadě přidat vodu, aby bylo jako těsto na lívance, i hustší.
  6. Do pánve vlijte olej, nestačí vymazat, ten olej tam musí trošičku na dně stát a rozpalte ho. Nalijte na něj těsto, přikryjte poklicí a asi 2 minuty pečte. Poprašte povrch mletou paprikou.
  7. Potom opatrně omeletu otočte, nařízněte na 4 kousky, pokapejte ještě trochou oleje, přikryjte poklicí a pečte i z druhé strany. Při pečení můžete i několikrát omeletu obracet. Pečte na mírném plameni.

Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Cibule při pečení klesne trochu ke dnu.
  • Budete potřebovat kvalitní pánev o průměru 20 – 22 cm.
  • Jedná se o recept na zpestření jídelníčku, ne o základ naší stravy – nevařená čočka je hůře stravitelná, proto pokrm není vhodný při léčbě a u těch, kdo mají problém s trávením.

Obměna

  • Do těstíčka můžete přidat různou zeleninu.

Děti

  • Vhodné pro větší děti.

 

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

28 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Dnes jsem dělala tuto omeletu, ale bohužel výsledná chuť byla nahořklá s takou divnou pachutí. Může to být tím, že jsem neměla čočku dostatečně dlouho namočenou (cca 6 hodin) nebo byla prostě špatná čočka? Díky 🙂

Práve som dorobila.
Je to jednoduché a veľká dobrota.
Ďakujem za recept.
Určite budem robiť častejšie.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Dýňové kari

Dýně je královnou tohoto ročního období a pokud si z ní připravíte tohle kari, určitě si ji zamilujete.

Šafránové kuličky s kešu omáčkou

Tyto kuličky se výborně hodí k různým omáčkám a dipům, ale nezklamou ani na stole jen tak na zobání pro hosty. Jsou prostě luxusní, velmi chutné a přirozen...
25
7

Jáhlová kaše s pečenou řepou a černou čočkou

Když se kouknete na ingredience asi nebudete mít chuť se do toho receptu pustit. Jedna porce a tolik věcí! Ale bez práce nejsou koláče a tahle kaše je fakt...

Kari kuličky bezlepkové

Lahodné kari kuličky, které můžete použít podle vaší fantazie. Jsou skvělé na oslavy jako finger food a nebo jako součást různých salátů, k omáčkám a salsá...

Cuketové curry masala

Pikantní, kořeněné jídlo na indický způsob, který můžete podávat jak s rýží, tak jen s plackami. Zpracujeme do něj trochu větších, lehce přerostlých cuket,...

Kořeněný květák na zahřátí

Krásný zahřívající pokrm s jednou nečekanou ale velmi chutnou ingrediencí, která z obyčejného květáku dělá luxusní. Jídlo je velice jednoduché na přípravu ...