Domů > Zdravé recepty > Polévky > Obědové

Čočková polévka se žampiony

Uvařeno
bez sóji
bez vajec

Lahodná čočková polévka s palačinkovými nudlemi a bohatou zeleninou. Skvělá kombinace ingrediencí pro zdravý a chutný oběd nebo večeři. Podívejte se na recept a vyzkoušejte něco nového!

Ingredience
  • 100 g čočky
  • olej
  • 1 cibule
  • 1 žampion portobello
  • kousek papriky
  • kmín
  • černý kmín (černucha)
  • sůl
  • pepř
  • mletá sladká paprika
  • čerstvé oregano
  • čerstvá majoránka
  • saturejka
  • celozrnné těstoviny ditalini
  • zeleninový vývar nebo voda
  • umeocet
  • jarní cibulka
Na sypání:
  • 60 g cizrnové mouky
  • 115 g vody
  • sůl
  • 10 g oleje
  • špetka kurkumy

U nás doma se jí běžně, kluci i manžel mají rádi klasiku. Když jsem jela se syny na návštěvu k Evě, trochu jsem se bá...

Recept na čočkovou polévku po italsku

  1. Večer předem dejte do mixéru všechny ingredience na sypání. Rozmixujte a nechte odpočívat.
  2. Druhý den ze směsi na lehce vymazané pánvi upečte palačinky. Poté nakrájejte na nudličky.
  3. Do hrnce nalijte olej, přidejte nakrájenou cibuli, nakrájené žampiony, nakrájenou papriku, koření a bylinky. Promíchejte a jemně osmahněte.
  4. Čočku přidejte do hrnce, zalijte 1 litrem vývaru nebo vody, osolte a pomalu vařte, dokud čočka nezměkne.
  5. Když je čočka vařená, přidejte ditalini a vařte do změknutí těstoviny, bohatě posypejte čerstvě mletým pepřem, dochuťte omeoctem, dejte na talíř a povrch posypejte žlutou posypkou. Navrch dejte jarní cibulku.

Praktické

  • Ditalini jsou typickou těstovinou pro italské husté luštěninové polévky.
  • Pro verzi bez lepku použijte bezlepkovou polévkovou těstovinu.
  • Luštěninové mouky používáme jen výjimečně a jen pokud jsme zdraví. Nejsou vhodné pro běžnou konzumaci a ani nemohou nahradit plnohodnotně vařenou luštěninu.

Obměna

  • Místo těstoviny můžete dát třeba rýži.
  • Červenou papriku jsem použila kvůli barvě, můžete použít jakoukoliv.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme, olej, koření a sůl.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

5 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Kořeněné fazole se zelím

Lahodné a zdravé rizoto s fazolemi a zelím plné chutí a vůní. Tento veganský recept určený pro celou rodinu je plný zeleniny a koření, které vás rozhodně d...

Batátová polévka

Pikantní polévka, která vás spolehlivě zahřeje během chladných podzimních dnů.

Těstoviny pici s fazolovou omáčkou

Toskánsko je region známý po celém světě nejen pro své umělecké a přírodní krásy, ale také pro své bohatství jídla a vína. Mezi tradiční toskánské recepty ...

Smetanová čočka

I obyčejná čočka může být chutná a nám tato verze hodně chutnala. Věřím, že nezklame ani vás.

Jemná sametová polévka

Hustou sametová polévka, která vás zasytí a zahřeje třeba po procházce zimní přírodou.

Krémová zelňačka

Milujete polévky? Pak vyzkoušejte tuto krémovou zelnou polévku, která v zimním počasí krásně zahřeje i zasytí.