Domů > Zdravé recepty > Omáčky

Čočkové ragú

Uvařeno
bez lepku

Tento jednoduchý recept vám může posloužit všelijak, hustý jako omáčka, řidší jako polévka, rozmixovaný na krém. Záleží jen na vás.

Ingredience
  • malá čočka
  • olej
  • mrkev
  • cibule
  • ořechy
  • česnek
  • sladká mletá paprika
  • sušené kari listy
  • bobkový list
  • sůl
  • černý pepř
  • čerstvá petrželka
  • celozrnné těstoviny

Jana sledovala Jíme Jinak od roku 2014. Deset let se jen dívala na zkušenosti ostatních. Až loni našla odvahu a nasko...

Jak připravit ragú z čočky a zeleniny s těstovinami

  1. Nasekejte mrkev, cibuli a česnek.
  2.  V pánvi rozpalte olej, přidejte nasekanou cibuli, mrkev a česnek, mletou papriku, kari listy a osmahněte.
  3. Zdravé vaření? Pojď začít!

    Možná zjistíš, že to za lepší zdraví a postavu stojí. Jako už 20.000 lidí před tebou! PROHLÉDNOUT
  4. Přidejte čočku, zalijte dostatečným množstvím vody a pomalu vařte.
  5. Ke konci vaření osolte, opepřete a ragú dvakrát projeďte tyčovým mixérem, aniž byste vše rozmixovali, jen velmi zlehka.
  6. Uvařte požadované těstoviny, vložte je do pánve s ragú, vše posypte petrželkou, promíchejte a podávejte.

Praktické

  • Pokud nechcete kondiment na těstoviny, stačí nechat řidší a máte polévku.
  • Ořechy nechte ve velkých kusech.
  • Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové těstoviny nebo jinou bezlepkovou obilovinu.

Obměna

  • Místo kari listů použijte majoránku nebo oregáno.

Děti

  • S menším množstvím oleje a soli a bez pepře vhodné pro děti od 2 let.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

37 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Díky, absolutní pecka!

Ještě jednou hezký den, šlo by prosím doplnit do receptu kolik tak všeho dát?

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Cizrnové Marry Me

Původ receptu, toho originálního Marry Me, není znám. Pravděpodobně se zrodil v USA a měl obrovský úspěch. Recept dělá čest svému jménu. Je tak dobrý, že k...

Bob po indicku

Jestli se v Indii používá bob, to opravdu nevím, ale záleží na tom velmi málo. Koření dokáže zázraky s jakoukoli přísadou a tak tato byla volba jasná. Po s...

Květák s cizrnou v lepivé omáčce

Pro milovníky koření, indické kuchyně a improvizovaných receptů. Nelekejte se ingrediencí, snažte se nic nevynechat, právě koření dává obyčejnému jídlu tu ...

Zelený energetický krém

Netradiční polévka nebo omáčka z hrášku. Matcha, citrón a kokosové mléko zaručí zvláštní chuť, která věřím, že nezklame.

Smetanová čočka

I obyčejná čočka může být chutná a nám tato verze hodně chutnala. Věřím, že nezklame ani vás.

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...