Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Cong you bing – čínské palačinky (foto postup)

Uvařeno

Tato čínská palačinka může být podávána jako příloha nebo jednoduše jako svačina, která doprovází misku polévky. Může se také podávat k snídani, důležité je vždy mít po ruce nějakou omáčku, do které jde namáčet. Palačinky mají speciální postup při výrobě – je to jednoduché, držte se foto návodu.

Ingredience
4 kusy
  • 250 g špaldové nebo pšeničné polohrubé mouky
  • 170 ml vařící vody
  • sůl
  • slunečnicový olej
  • čerstvá cibulka
  • mouka k podsypávání těsta

Často se ptáte, jestli ještě v padesáti, šedesáti nebo sedmdesáti má cenu měnit jídelníček. Mnohdy se taky ptáte, jes...

Jak připravit čínské palačinky s cibulkou

  1. Do mísy dejte mouky, smíchejte se solí a opatrně přilévejte vařicí vodu. Míchejte vidličkou, aby vniklo drolivé těsto. Nechte 5 minut odpočinout, a pak rukama propracujte elastické, pružné těsto. Přikryjte a nechte tak 30 minut odpočívat.
  2. Po 30 minutách rozdělte těsto na 4 kusy.
  3. Každý kousek rozválejte na tenkou dlouhou placku. Rozvalujte hodně tence. Pak placku potřete olejem, osolte a posypte nasekanou cibulkou.
  4. Srolujte delší stranou do ruličky a každou rolku ještě zatočte do šneka. Pak dlaní šneka zmáčkněte a rozválejte tak na 2 mm tenkou palačinku.
  5. Do pánve dejte olej a rozehřejte jí. Smažte palačinky asi 2 minuty z každé strany. Hotové palačinky jsou zlaté s hnědými puchýřky.
  6. Po upečení palačinky rukama zmáčkněte do středu, jako byste je chtěli rozmačkat. Každou placku pak nakrájejte na 4 části. Podáváme s ochucenou sojovou omáčkou.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Každá mouka nasává jinak vodu, mějte to na paměti a upravte si množství vody podle použité mouky.
  • Při rozvalování těsta podsypávejte moukou.
  • Podáváme teplé.

Obměna

  • Můžete udělat i bez cibulky.
  • Jakákoliv omáčka, dip nebo salsa je určitě vhodná jako obměna místo sojové omáčky.

Děti

  • Vynecháme li sůl, vhodné i pro větší děti.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

22 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Vierko dnes zase..:)), jak mám cibulku, tak peču…:))

mila.skopova
24. 7. 2023

V bodě 6 výše uvedeného receptu je napsáno podáváme s ochucenou sojovou omáčkou. Zajímá mě čím tu sojovku můžu ještě ochutit. Nebo to špatně chápu? Děkuji za odpověď.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Miljeonbyeong jinak

Tahle perfektní “drobenka” udělá z celozrnných palačinek luxusní jídlo. Dá se připravit předem a do zásoby. Dala jsem ji do Miljeonbyeongu, do ...
Placky
klub
5

Galetky s bylinkami a cizrnou

Jarní verze oblíbených galetek. Je to i výborná zdravá svačina, kterou si snadno sbalíte i s sebou na cesty. Skvěle se hodí také jako netradiční pohoštění ...

Jarní palačinky bez lepku

Tyto bezlepkové palačinky jsou snadné na přípravu a můžete si je přikrášlit podle toho, co máte po ruce. Jděte na zahradu a do přírody, poohlédněte se okol...

Květák Manchurian gobi

Opravdu pikantní indo-čínský recept, jehož pálivost si samozřejmě můžete doladit sami podle své chuti. Ideální zahřívací jídlo pro chladné dny.

Bezlepková fazolová pizza

Z obyčejného fazolového nákypu se dá udělat slavnostní jídlo, když se mu dá trochu forma. Děti našich kamarádů tomu říkají čokodort, naše fazolová pizza. J...

Podzimní dýňové galetky

Tyto dýňové galetky jsou výborné jako rychlé pohoštění, jsou typicky podzimní díky použití dýně. Náplň z ní je opravdu vynikající.