Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Teplá

Cuketová kolečka

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
sezóna léto

Máte-li lehce přerostlé cukety, zde je malý nápad, jak je chutně využít. Hostům všežravcům moc chutnaly a měly úspěch, doufám, že nezklamou ani vás.

Ingredience
  • větší cukety
  • několik zralých, ale pevných rajčat
  • strouhanka
  • sušené oregáno
  • pepř
  • sůl
  • olivový olej
  • česnek
  • bazalka
  • petrželka

S váhou jsem se potýkala od ranné dospělosti. Několikrát se mi podařilo krásně shodit...

Recept na cuketová kolečka

  1. Cuketu nakrájejte na silnější kolečka, osolte, pokapejte olejem a pořádně promíchejte.
  2. Do misky nasypte strouhanku, přidejte prolisovaný česnek, sušené oregano, pepř a promíchejte.
  3. V této strouhance obalte kolečka cukety a dejte na lehce vymazaný pečicí papír na plech.
  4. Nakrájejte rajče na plátky a posaďte ho na kolečko cukety. Osolte povrch a posypte strouhankou.
  5. Pečte v troubě vyhřáté na 200°C asi 30 minut.
  6. Posypejte nasekanou petrželkou a listy bazalky.
🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Dobu pečení přizpůsobte vaší troubě.
  • Pokud vám zbyde aromatická strouhanka, použijte jí do jiných gratinovaných jídel.
  • Pro verzi bez lepku použijte bezlepkovou strouhanku, např. kukuřičnou.
  • Rajčata jíme pouze v sezóně a pokud jsme zdraví. Při potížích s klouby a ledvinami rajčata vynecháváme.

Obměna

  • Místo oregána můžete použít např. majoránku.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

38 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Letni quinoa

Toto lehké lehké letní jídlo je další možností, jak využít úrodu cuket. Je lahodné, voní kořením a jeho příprava vám zabere jen pár minut.

Cuketové nudle v pikantní omáčce

Jednoduchý a pikantní recept z přerostlé cukety, která se na tento účel hodí perfektně.

Řecká Gemista (plněná zelenina)

V tomto původně řeckém receptu je možné zužitkovat letní úrodu zeleniny. Název receptu gemista znamená v překladu z řečtiny plněný. Pro chuťovou autenticit...

Těstoviny s pečenými rajčaty s rozmarýnem

Těstoviny s rajčaty zapečenými s rozmarýnem jsou italskou tradicí, patřící k létu. Rajčata během několika minut začnou z trouby nádherně vonět, i když obsa...

Gaji Bokkeum

Recept pro milovníky korejské kuchyně a pikantního jídla. Korejská klasika vhodná pro léto.

Cizrnové Marry Me

Původ receptu, toho originálního Marry Me, není znám. Pravděpodobně se zrodil v USA a měl obrovský úspěch. Recept dělá čest svému jménu. Je tak dobrý, že k...