Domů > Zdravé recepty > Pomazánky a dipy

Cuketová miso pomazánka

Uvařeno
bez lepku

Recept na lahodnou cuketovou miso pomazánku. Skvělá alternativa ke klasickým pomazánkám, plná zdravých ingrediencí a lahodného misa. Ideální na chleba nebo do placek, určitě stojí za vyzkoušení!

Ingredience
  • cuketa
  • trocha cibulky
  • trocha česneku
  • 3 lžíce fazolí cannellini
  • 1 lžíce červeného misa
  • 1 lžička tamari
  • pepř
  • pažitka
  • olivový olej
  • sůl

Živana s námi je v každé jarní očistě a v každém vánočním půstu, ačkoli neměla vážné zdravotní problémy ani nadváhu. ...

Recept na miso pomazánku s cuketou

  1. Na pánev s olejem dejte trochu prolisovaného česneku, fazole, nasekanou cibulku a cuketu. Orestujte, ale nepodlévejte.
  2. Kdyže je vše pěkně osmahnuto a lehce zkaramelizováno, nechte vychladnout.
  3. Poté vložte do sekáčku, přidejte tamari, miso a rozmixujte ne na kaši.
  4. Dejte do misky, opepřete, posypejte pažitkou a nechte vychladit.
DETOX SADA NA PODZIM
Jak se zbavit únavy, vyhnout rýmám a na podzim neztloustnout.
Stáhni si ZDARMA

Praktické

  • Výborné na chleba nebo do placek.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv miso, spíše jemnější, protože pak ho můžete dát i víc.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

20 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
14. 7. 2025

Výborná pomazánka! Dala jsem genmai miso ( hnědý )a chutná skvěle😋

Vierko, pomazánka vypadá moc dobře, určitě zkusím. Mohu se zeptat, které je červené miso? S rýží, nebo ječmenem nebo jiné? Díky 😊

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Fazolový hummus s pečenou mrkví

Vynikající pomazánka z fazolí a pečené mrkve, kterou můžete použít na pečivo, placky, ale také například jako dip k pečené zelenině.

Okurkové pesto

Máte přebytek okurek ze zahrady? Zkuste tohle osvěžující pesto, které využijete jak v teplé, tak studené kuchyni.

Pomazánka Mungo

Recept na lahodnou pomazánku z mungo fazolí s tahini a hořčicí. Skvělá alternativa k běžným pomazánkám plná zdravých surovin a chutí.

Jarní předkrm

Jarní předkrm, kterým můžete příjemně překvapit hosty, pochutnáte si a při přípravě si krásně pohrajete. Můžete popustit uzdu fantazii a recept si obměnit ...

Pomazánka z mrkvové natě

Pokud máte na zahradě mrkev a musíte jí protrhat, nať nevyhazujte. Můžete jí dát do této pomazánky a zbytek nasušit na zimu do polévky.

Japonská rýže s hijiki

Rychlý recept pro milovníky japonské kuchyně a tip jak připravit pokrm s mořksou řasou hijiki.