Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Teplá

Cuketové lodičky

Uvařeno
bez lepku
sezóna jaro
sezóna léto

Letní recept, do kterého můžete využít i přerostlé cukety.

Ingredience
  • cukety
  • 125 g tofu natural
  • 1 plochá lžíce rýžové mouky
  • 1 polévková lžíce tamari
  • sůl
  • červená cibule
  • čerstvá jarní cibulka
  • pažitka
  • česnek
  • pepř
  • aromatická strouhanka

Jitka vždy ráda jedla a také ráda vařila. Jenže stále stupňující se zdravotní potíže ji brzy dohnaly...

Jak připravit cuketové lodičky s náplní z tofu

  1. Cukety rozpulte a za pomocí lžičky vydlabejte dužinu se semínky.
  2. Do mísy rozdrobte tofu, přidejte sůl, pepř, rýžovou mouku, prolisovaný česnek, jarní cibulku, červenou cibuli nakrájenou na kostičky, tamari, pažitku a pořádně rukama uhněťte. Musíte získat kompaktní hmotu.
  3. Vydlabané cukety opepřete, osolte a naplňte připravenou hmotou. Povrch posypte aromatickou strouhankou.
  4. Naplněné cukety dejte na plech vyložený pečícím papírem, pokapejte olivovým olejem a trochou vody.
  5. Pečte na 200°C dozlatova asi 30 minut.
🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Na tento recept můžete využít i přerostlé cukety.
  • Doba pečení záleží na vaší troubě.
  • Můžete doplnit i okurkovým pestem, jako vidíte na fotce.
  • Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu  a hrachovou nebo pohankovou omáčku nebo více soli místo sójové tamari

Obměna

  • Aromatickou strouhanku můžete vynechat nebo použít bezlepkovou verzi.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

12 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
9. 7. 2023

Děkuji za recept a nápad na cuketové lodičky, byly lehké a vynikající. 😊 Ve verzi bez strouhanky a s trochou rajčat pro barvu. 🙂

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Letní italská pánev

Letní italská pánev vám určitě připomene jeden velmi známý pokrm. Pokud tento recept připravíte, zkuste napsat, čemu je podle vás chuťově podobný.

Sečuánská miska

Pikantní a velice voňavé, lehké asijské jídlo, ve kterém využijeme letní zeleninu.

Gratinovaný fenykl

Syrový fenykl do salátů je vynikající, ale skvělý je i tepelně upravený. Vynikne tak jeho jemná chuť a vůně.

Placičky s čínskou omáčkou

Sladkokyselou omáčku, která je v každé čínské restauraci asi není třeba představovat. Vyzkoušejte ji v této zdravější verzi. Jde použít nejen k jarním závi...

Ovesný porridge

Lehká a přesto sytá slaná kaše, do které se perfektně hodí cuketa nebo mladé žluté patizony.

Nudle s cuketou

Krémová konzistence a chuť pepře je pro mě v této omáčce, do které využijte i přerostlejší cukety, neodolatelná. Zkuste a dejte vědět, jak chutnalo vám.