Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty

Cuketové nudle v pikantní omáčce

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru
sezóna léto

Jednoduchý a pikantní recept z přerostlé cukety, která se na tento účel hodí perfektně.

Ingredience
  • velká cuketa
  • 1 lžička gochujangu (chilli na kimchi)
  • 1 lžička rýžového sirupu
  • 1 lžička tahini
  • 2 polévkové lžíce tamari
  • 2 polévkové lžíce vody
  • 3 stroužky prolisovaného česneku
  • 2 lžíce rýžového octa
  • olej
  • gomasio
  • pažitka

Svoje četné zdravotní problémy jsem se snažila řešit pomocí lékařů, léčitelů i “zázračných” preparátů, al...

Jak připravit nudle z cukety s pikantní omáčkou

  1. Cuketu pomocí spiralizéru nakrájejte na spirály a lehce osolte, aby pustila trochu vody.
  2. V misce smíchejte tahini, tamari, sirup, gochujang a ocet s vodou, aby se vše dobře rozpustilo.
  3. Do woku dejte olej a cuketu a osmahněte.
  4. Zalijte omáčkou a vařte na prudkém ohni, aby se omáčka zredukovala a zhoustla.
  5. Posypejte gomasiem a pažitkou.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Pokud nevlastníte spiralizér, nakrájejte na tenounké nudličky.
  • Cuketu nezapomeňte trochu osolit, změkne a nebude se tolik lámat.
  • Podávejte teplé nebo ještě lépe vychladlé.
  • Pro verzi bez sóji použijte pohankovou nebo hrachovou tamari namísto sójové.

    Děti

    • Kořeněné jídlo nevhodné pro děti.

    PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

    Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

    24 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    Asi se při editaci receptů stala chyba. Ano je tam gochujang, ale není to chili na Kimchi. Jak je to v uvozovky napsáno. Chili ma Kimchi je Gochugaru.

    Andrea K.
    1. 8. 2023

    Ďalšia rýchla dobrota od Vierky❤️ Mnaaam

    Ukázat další komentáře

    Vyzkoušejte také

    Zelenina s omáčkou Mitarashi

    Tento recept je velmi rychlý a chutný. Při přípravě omáčky jsem se inspirovala japonským receptem Dango Mitarashi. Zkuste ho a dejte vědět, jak vám chutnal...

    Řepa se špaldou

    Jednoduchý a lahodný recept pro milovníky červené řepy. Moje oblíbená kombinace se špaldou.

    Mls na špejli

    Tento recept můžete využít i na letní zahradní oslavy, párty, jako mlsání pro hosty. Nezapomeňte na nějaký dip nebo na sójovou omáčku.

    Celozrnné farfalle se zeleninou, čočkou a klíčky alfa alfa

    Krásně barevný letní recept, do kterého využijete čerstvá sezónní zeleninu a jehož příprava vám nezabere mnoho času.

    Placičky s čínskou omáčkou

    Sladkokyselou omáčku, která je v každé čínské restauraci asi není třeba představovat. Vyzkoušejte ji v této zdravější verzi. Jde použít nejen k jarním závi...

    Paccheri s cuketou a bazalkovým olejem

    Další nápad, jak využít cuketu – jednoduchý a rychlý recept s vůní léta.