Jak připravit indické sabdží z cukety
- Do pánve připravíme olej, dáme ho nahřát a vsypeme na něj nasekanou cibuli. Začneme restovat a přidáme i pískavici, kmín, asafoetidu, hořčičné semínko a chilli papričku. Promícháme a restujeme do zesklovatění cibule.
- Nyní přidáme kurkumu, sůl, garam masalu, česnek, strouhaný zázvor a na větší kousky nakrájenou cuketu. Promícháme, přikryjeme poklicí a dusíme několik minut.
- Když je cuketa měkká, odstraníme poklici, posypeme sušenými listy kari, rozemnutými mezi prsty a na prudkém plameni dokončíme vaření do vstřebání všech tekutin.
- Pokapeme citrónovou šťávou.
Praktické
- Můžete klidně podávat i při pokojové teplotě.
- Výborný letní recept, kdy cukety jsou denně k dispozici.
Obměna
- Koření můžete obměnit podle chuti a zásob, ale pro dosažení požadované chuti je třeba dodržet rozpis.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Ahoj, chtěla bych se zeptat, co by se hodilo místo cukety? Děkuji za odpověď 🙂
Vierko, rychlé, a moc dobré..s posledními cuketami…🌸