- 1 červená cibule
- 1 mrkev
- 1/2 špičatého zelí
- 4 listy římského salátu
- 1 okurka
- 2 rajčata
- 1 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce rýžového sirupu
- stejné díly koření: rozmarýn, tymián, bazalka, saturejka a estragon
- 3 lžíce balzamica bez cukru
- Omyjeme zeleninu a oloupeme cibuli.
- Cibuli pokrájíme na půlměsíčky, rajčata a okurku na kostičky, mrkev nastrouháme, zelí nakrouháme na drobno, salát natrháme.
- Do mísy dáme nejprve zelí a rukama ho promačáme, až pustí šťávu.
- Pak přidáme všechnu zeleninu, přidáme balzamico, olej, sirup a promícháme.
Obměna

- Pokud se vám nechce shánět různé bylinky, sáhněte po koupené směsi provensálského koření.
- Místo špičatého zelí můžete použít jakoukoli křehkou odrůdu zelí, klasické tvrdé zelí bude dobré, když jej dobře pomačkáte nebo necháte pár hodin zatížené.
- Sladit můžete sladem (my ho neměli), na dovolené se dá použít med.
Děti
Salát dáváme dětem cca od 2 let, menším dětem dáme syrovou zeleninu zvlášť.

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Mnaaaaaaam ♥️ pro velký úspěch opakovat 😂
Měli jsme s :
DÝŇOVO ADZUKOVÝ KOTLÍK
MARINOVANÉ TOFU CILANTRO LIME
BULGUR SE SLUNEČNICOVÝM SEMÍNKEM
KVAŠENA ZELENINA
KIMCHI
PETRŽELKA
KLÍČKY
ARTYČOK
ŘEDKVIČKA
Mnaaaaaaaaaam♥️
https://www.jimejinak.cz/dynovo-adzukovy-kotlik-s-bulgurem/
MARINÁDA NA TOFU
✅ olivový olej
✅ limetková šťáva
✅ limetková kůra
✅ koriandr
✅ sůl
✅ pepř
https://www.jimejinak.cz/bulgur-se-slunecnicovym-seminkem/
Mnaaaaam ♥️
Měli jsme s TEPLÝ PAK CHOI S CITRONEM
KARBANÁTKY Z FAZOLÍ S MRKVE
https://www.jimejinak.cz/pak-choi-s-citronem/
https://www.jimejinak.cz/karbanatky-z-fazoli-a-mrkve/