- 60 g extra panenského olivového oleje
- 2 lžičky rýžového sirupu
- 2 lžičky hořčice
- 4 lžíce jablečného octa
- sůl
- pepř
- 1 lžička gochugaru (chilli koření na kimchi)
- čerstvá petrželka
- 2 lžičky kapar
- 1 lžíce najemno nakrájené červené cibule
Jak připravit pikantní dip na zeleninu
- Nasekejte nadrobno petržel, cibuli a kapary.
- Nasekanou směs dejte do sklenice, přidejte ostatní ingredience, uzavřete víčkem.
- Protřepáním sklenice se vytvoří emulze, kterou lze uchovávat v lednici.
Praktické
- Lze uchovat v lednici a před upotřebením vždy protřepat.
- Dip vhodný na vařenou, dušenou zeleninu, ale určitě lze požít i jako marináda.
Obměna
- Gochugaru lze obměnit za jakoukoliv chilli papričku nebo ho úplně vynechat.
- Jakákoliv sladká cibule.
Děti
- Kořeněné pikantní jídlo nevhodné pro děti.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
To musí být megadobrota! A už mám i gochugar🔥
Uz dávno som hľadala nejaký zaujímavý dip na dusenú zeleninu. Tento sa mi zapáčil, preto ho určite vyskúšam. Ďakujem za tip!😀