- 380 g jogurtu
- 50 g mandlového mléka
- 50 g mandlového másla
- 50 g agávového sirupu
- 2 lžičky matcha
- čokoláda na posypání
Jak připravit domácí jogurtovou zmrzlinu
- Připravte si jogurt jako zde.
- Do malého kastrůlku dejte mandlové mléko, mandlové máslo, matcha a dobře promíchejte. Zahřejte na cca 80°C – bez varu.
- Přidejte agávový sirup a promíchejte.
- Vše vložte do džbánu a velmi dobře promíchejte.
- Zapněte zmrzlinovač a přidejte směs.
- Asi po 25 minutách je zmrzlina dobře promíchaná, krémová a napěněná.
- Posypte trochou nastrouhané čokolády.
Praktické
- Pokud nemáte zmrzlinovač, dejte zmrazit a občas promíchejte.
- Povrch zmrzliny si vymazlete ve finále v mističce.
- Pokud jste zvyklí na zmrzlinu ze zmrzlinářství, ta moje je rozhodně jiná. Není moc sladká, ale byla to moje volba a nemá takovou konzistenci typickou pro zmrzliny, které se prodávají. Moje se vyrábí z mála surovin, když se pak zamyslím nad některými složkami přítomnými ve zmrzlinách v prodeji, dám si ráda tu mojí.
Obměna
- Pokud se vám zmrzlina zdá málo sladká, pokapejte povrch třeba javorovým sirupem.
- Pro výrobu jsem volila agávový sirup, kvůli barvě, můžete použít i jiný.
- Můžete použít i kupovaný rostlinný jogurt.
Děti
- Větším dětem.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Kdy přidat jogurt ?