- 100 g oříšky kešu natural
- 80 ml vody
- voda pro máčení kešu
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 lžička lahůdkového droždí
- sůl
Jak připravit domací kešu krém nebo smetanu
- Namočte kešu do vody, stačí 3 hodiny, ale můžete nechat i přes noc.
- Sceďte kešu, přidejte 80 ml čisté vody, citronovou šťávu a lahůdkové droždí. Osolte pokud chcete.
- Rozmixujte na jemný krém.

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické
- Sehnat v obchodě jakoukoliv rostlinou smetanu, dnes není žádný problém. Jsou veganské, není s tím práce a některé jsou i dobré. Ale všichni víme, že domácí bude vždy ta nejlepší volba. Máme kontrolu nad kvalitou surovin a radost, že jsme si to vyrobili sami, je veliká.
- Tato smetana je vyrobena opravdu s několika málo ingrediencemi. To samé se nedá říct o nějakém polotovaru. Tak honem do toho.
- Smetana je výborná na těstovinách.
Obměna
- Můžete vynechat sůl i lahůdkové droždí a použít třeba smetanu na sladko.
- Můžete dokonce obohatit přidáním různého koření či bylinek.
Děti
- Vhodné pro děti cca od 2 let. Pokud ale běžně dáváte mléčné výrobky, tak bez obav dejte kešu smetanu.
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Oo, nemám ju hladkú, nie a nie ju rozmixovať, aby bola hladká. Podobne sa mi to stalo pri tofunéze, ale tam sa to celkom stratí, alebo ak mám, použijem hodvábne tofu. Ale tieto kešu mi dali zabrať a výsledok nie je krémový.
Vierko, opět ti s radostí vyseknu poklonu. Měla jsem to spíš hustější, na chleba a těstoviny ideální. Dala jsem si víc droždí a citronu. Nadrobno jsem nasekala mangold, i ty tvrdší středy, pak řapíkatý celer, nastrouhala cuketu, vše zpěnila, přidala sůl, koření a sicilské pinoli (jsou malé jako semínka okurek). Vše se dělalo společně. Po dovaření jsem vmíchala krém. Příště zkusím se špagetami jak to máš vyfocené a zeleniny jen decentně. Nejspíš ta chuť krému víc vynikne. Krém vyroben v pátek a ještě mi zbyl, snad se do pondělí nezkazí.