Krok 1
- 350 ml mléka (kokosové, sojové a pod.)
- 4 Pl. kvasnicové vločky
- 2 Pl. Agar-Agar
- 1 1/4 Čl soli
- 1/2. Čl česneku
- 1/4. Čl papriky (dle chuti klidne i čili)
Krok 2
- 80 Gr. Kyselého nálevu (ze zelí a pod., lze nahradit 70 ml vody s 2 Pl. umeocta)
- 1 1/2 Pl. Tapioka škrobu ( pokud jsou to kuličky, tak je nutné je rozmixovat na prášek)
Postup
- Všechny ingredience z kroku 1 pomocí metličky smíchat v hrnci a přivést k varu.
- Ubrat plamen a za stálého míchání vařit 5 minut.
- Odstavit z plotny a přidat smíchané ingredience z kroku 2.
- Poté ještě 1 minutu povařit a přelít do olejem vymazané misky. Nechat ztuhnout.
Tento sýr se dá krájet na plátky, jako obloha na chléb, ale i strouhat na zapékané pokrmy nebo pizzu.
Koření lze nahradit podle libosti a chuti.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Ahoj všichni milovníci zdravého sýra. Tento sýr podle Leonky dělám už delší dobu a považuji jej za ten lepší. Už jsem vyzkoušel mnoho různých receptů a každý má něco do sebe.
Je výrobně jednoduchý, bez tuku a ořechů. Tento, dle receptu s topiokovým škrobem, má výhodu v tom, že se větším teplem roztéká. Neboli dobrý na tousty a pizzy. Když chcete tvrdší variantu, viz foto, tak vypustíte krok 2. Nejžádanější příchutě v naší rodině je s chilli, s uzeným kouřem, nebo koprový.
Prosím co jsou kvasnicové vločky. Díky B.