Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Dušené cuketové zelí

Uvařeno
bez sóji

Máme jich na zahradě všichni opravdu hodně. A každý rok řešíme to samé, co s těmi cuketami? Cuketové zelí je jednou z možností. Je křehoučké a moc dobré! Stačí vám k tomu pouze cibule, cuketa, sůl a kmín a během 10 minut je hotovo.

Ingredience
na 1 porci
  • 1 cibule
  • 0,5 cukety
  • drcený kmín
  • sůl
  • k ochucení: umeocet

Přestože jsem se po léčbě srdce dostal znovu do kondice a mohl jsem zase sportovat, na váze to nebylo znát. Díky změn...

Jak připravit cuketové zelí
  1. Nakrájíme si cibuli na půlměsíčky.
  2. Cuketu si nastrouháme nahrubo.
  3. Na oleji dozlatova osmažíme cibulku s větší špetkou soli.
  4. Zdravé vaření? Pojď začít!

    Možná zjistíš, že to za lepší zdraví a postavu stojí. Jako už 20.000 lidí před tebou! PROHLÉDNOUT
  5. Přidáme nahrubo strouhanou cuketu, kmín a podlijeme troškou vody nebo vývaru.
  6. Dusíme cca 10 minut na nejnižším plameni, dokud není cuketa hotová.
  7. Dochutíme umeoctem.
  8. Podáváme třeba s knedlíky plněnými uzeným tempehem.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

20 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Dnes jsem vařila k obědu cuketové zelí s vločkovými knedlíky, zbytkem tofu a seitanem. Manžel🙂 si vysloveně pochutnával. Děkuji za skvělý a jednoduchý recept na cuketové zelí.

Magda 🤍
1. 10. 2022

Výborné a jednoduché jídlo 🙂. Měli jsme s ovesnými knedlíčky a tofu.

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Růžičková kapusta na sladkém curry

Jako dítě jsem růžičkovou kapustu nesnášela. Ovšem tahle verze je pro mě lahůdkou a chutná i dětem.

Kapustičky “na zádíčka”

Tradiční úprava růžičkové kapusty, díky které si ji zamilujete!

“Rajská omáčka” z červené řepy

Všem milovníkům rajčat určitě udělá radost tato falešná rajčatová omáčka, která se výborně hodí jak na těstoviny, tak jako omáčka ke knedlíkům a seitanu. P...

Svatomartinské “Huso”-knedlo-zelo

Česká sváteční klasika nezklame ani v našem odlehčeném provedení. Huso knedlo zelo podle Jíme Jinak je skutečná lahůdka, na které si určitě pochutnají všic...

Houbové rizoto s tymiánem

Z dovolené jsem si přivezla dva koše hub a tak vznikl další báječný recept. Tymián a houby jsou totiž skvělá kombinace. Zkuste toto božské houbové rizoto p...
7

Lazaňové závitky z cukety

Čekáte hosty? Udělejte jim luxusní občerstvení. Tyto rolky jsou do 5 minut hotové a můžete je udělat i v RAW verzi. A pokud je chcete jako hlavní chod, sta...