- malé zelí
- 1 čajová lžička směsi baharat
- olej
- červená cibule
- mrkev
- sůl
- voda
Jak připravit dušené zelí se směsí baharat
- Do kastrolu dáme olej a asi 1,5 – 2 cm vody.
- Zelí nakrájíme na 4 kusy odstraněním tvrdé části.
- Osolíme, posypeme směsí baharat, přidáme nakrájenou cibuli a mrkev. Přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni, dokud zelí nezměkne.
- Po dokončení vaření přidáme trochu oleje a zvýšíme plamen, aby se listy na dně lehce orestovaly.
- Podáváme třeba s voňavou rýží nebo podle vaší chuti a fantazie.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
Praktické
- Použijte kastrol, aby zelí pokrylo celé dno.
- Baharat je velmi aromatická směs, nepřežeňte to s množstvím.
Obměna
- Místo zelí můžete použít kapustu nebo čínské zelí.
- Místo mrkve a cibule můžete přidat jakoukoliv zeleninu podle vaší chuti a sezóny.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !







Komentáře
Děkuji Vierko. Měla jsem to s celozrnným bulgurem. Ono i to zelí chybělo, tak jsem uvařila s pórkem a cuketou, mrkví a ovadlým zbytkem fenyklu. Koření jsem namíchala na kraji prkénka jen na tuto porci. Moc jsem si pochutnala. Uvařeno v okamžiku.
Dobrota! Udělala jsem s basmati rýží uvařenou s rozinkami, posypala gomasiem, pažitkou a opraženými pekanovými ořechy a moc jsem si pochutnala, díky 🙏❤️