Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Dýňová smaženice

Uvařeno
bez sóji
bez vajec
sezóna podzim
sezóna zima

Rychlý recept, který v nouzi potěší i s plackou nebo chlebem. Skvělá volba, pokud máte málo času na vaření. Tento pokrm vás určitě zasytí a nemusíte stát dlouho u sporáku.

Ingredience
  • kousek dýně
  • citrónová šťáva
  • lahůdkové droždí
  • česnek
  • cibule
  • pažitka
  • tofu natural
  • kmín
  • muškátový oříšek
  • mletý koriandr
  • kurkuma
  • olej
  • sůl

Věřila jsem, že jím zdravě, ale po diagnóze vysokého cholesterolu jsem se rozhodla změnit svůj jídelníček. Díky změně...

Jak připravit smaženici z dýně a tofu

  1. Na pánev s olejem dejte trochu nasekané cibule, kmín a na kostičky nakrájenou dýni. Osmahněte pomalu a podlijte vodou, aby se dýně dobře podusila a změkla. Jakmile je dýně měkká, přidejte prolisovaný česnek, poprašte trochou muškátového oříšku a koriandru. Po minutě trochu rozmačkejte vidličkou.
  2. Nyní na pánev do dýně prsty rozdrobte tofu, osolte, přidejte trochu kurkumy, podlijte trochou vody a duste asi 4 minuty.
  3. Když je pokrm hotový, přidejte lahůdkové droždí a citrónovou šťávu. Posypte pažitkou.
  4. Servírujte třeba jako na fotce s těstovinou, záleží na vaší chuti.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Na fotce je smaženice spolu s těstovinou linguine, můžete podávat s čímkoliv je vám libo.
  • Pro verzi bez lepku podávejte s bezlepkovou přílohou.
  • Pro verzi bez sóji použijte nesójové tofu, např. domácí cizrnové tofu  nebo tofu z červené čočky.

Obměna

  • Jakákoliv těstovina nebo obilovina.
  • Místo citrónové šťávy zkuste umeocet.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

21 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Vierko, další tvůj výborný recept. Úplně se mi dnes trefil do chuti.😋

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Houby
klub
8
5

Podzimní linguine s kaštany

Typický podzimní recept plný chutí, barev a kontrastů. Nám moc chutnal, doufám, že potěší i vás.

Zimní špagety

Nesporný král diet, vynikající syrový i vařený. Kdo to je? Fenykl. Věděli jste, že kromě běžně používaného srdíčka fenyklu se dá využít i fenyklových vousů...

Kořeněná červená řepa

Červená řepa je výborná a zdravím nabitá zelenina. Vyzkoušejte ji v této verzi, která uspokojí mlsné jazýčky všech milovníků pikantních chutí a pokrmů voní...

Dýňové kari

Dýně je královnou tohoto ročního období a pokud si z ní připravíte tohle kari, určitě si ji zamilujete.

Kořeněný květák na zahřátí

Krásný zahřívající pokrm s jednou nečekanou ale velmi chutnou ingrediencí, která z obyčejného květáku dělá luxusní. Jídlo je velice jednoduché na přípravu ...

Květák na kari

Jednoduché a velice chutné pikantní jídlo, které provoní vaši kuchyň a potěší vaše chuťové pohárky. Pokud se neleknete množství ingrediencí, tak vám slibuj...