Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Dýňové Donabe

Uvařeno
bez lepku

Pokud milujete asijskou kuchyni, určitě si tento recept vychutnáte stejně, jako já. Je rychlý na přípravu a užijete si spoustu chutí a konzistencí.

Ingredience
1 porce
  • 80 g polozrnné kulaté rýže
  • extra panenský olivový olej
  • kešu ořechy
  • kapusta
  • jarní cibulka
  • kešu,ořechy
  • mořské řasy Hijiki
  • dýně
  • pórek
  • tofu
  • sůl
  • ředkvičky microgreens
  • čerstvá jarní cibulka
  • černá sezamová semínka
Na omáčku:
  • 1 lžička gochujangu
  • 1 lžička mirinu
  • 1 lžička saké
  • 1 lžička rýžového octa
  • 1 lžička rýžového sirupu
  • 1 lžíce tamari
  • 1 lžička hatcho miso
  • 1 zarovnaná lžička kukuřičného škrobu
  • 1/2 sklenice vody

Udělat tak obrovskou změnu po 45 letech, co vařím, byla to pro mě velká výzva. Ale moc mě to bavilo, jídla mi moc chu...

Recept na dýňový pokrm z jednoho hrnce

  1. Dýni a pórek nakrájejte na kousky a vložte do pánve s olejem. Krátce osmahněte, podlijte trochou vody, osolte a povařte.
  2. Namočte řasu hijiki na 10 minut.
  3. Když je dýně měkká, přidejte tofu, sezamová semínka a pár minut povařte.
  4. Všechny ingredience na omáčku pečlivě smíchejte.
  5. Omytou rýži vložte do hrnce, podlijte vodou a mírně osolte.
  6. Druhá vrstva jsou listy zelí, kešu oříšky a hijiki.
  7. Donabe zakryjte a vařte 20 minut.
  8. Omáčku vlijte na pánev  s dýní a vařte, dokud omáčka mírně nezhoustne.
  9. Když zbývá 5 minut k dovaření rýže, přidejte poslední vrstvu tofu a dýně.
  10. Dokončete vaření.
  11. Před podáváním promíchejte a přidejte jarní cibulku s microgreens.

Praktické

  • Recept samozřejmě můžete připravit v jakékoliv kastrolu a jídlo si užít v něm.
  • Pokrm se míchá až před podáváním.
  • Pro verzi bez sóji použijte nesójovou tamari, např. hrachovou, cizrnovou nebo pohankovou a nesójové tofu, např. domácí cizrnové tofu.

Obměna

  • Můžete použít jakoukoliv rýži, která nevyžaduje dobu vaření delší než 20 minut.
  • Můžete použít jakoukoliv zeleninu, např. batát, zelí, brokolici, špenát atd .

Děti

  • Pikantní jídlo nevhodné pro děti.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

10 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Tofu Kung Pao

Zjednodušená bezmasá verze oblíbeného asijského jídla. Příprava tohoto pokrmu je opravdu velmi jednoduchá, suroviny zredukované na kost, ale i přesto je to...

Tofu na fenyklu

Připrav si lahodné tofu na fenyklu s pikantní omáčkou plnou exotických chutí. Tofu pečené do křupava a podávané s rýží nebo nudlemi je skvělou alternativou...
18

Jarní netradiční ramen

Jednoduchý recept na netradiční ramen polévku s čočkovým tofu a dresingem, který vám bude chutnat. Podívejte se, jak snadno a rychle si můžete připravit la...

Yaki Onigiri

Tento recept nás zavede do Japonska. Yaki onigiri jsou japonské opékané rýžové kuličky s náplní, jejichž příprava sice vyžaduje trošku času a úsilí, ale vý...

Zelené Shishimai ve woku

Voňavý a jednoduchý pokrm z korejské kuchyně. Pokud patříte mezi milovníky pikantních asijských jídel, určitě si pochutnáte.

Dýňový Tantanmen

Tantanmen ramen je japonská verze receptu dan dan noodles. Já jsem ho zkusila připravit z dýně a výsledek mě nadchl. Věřím, že si pochutnáte i vy.