- 80 g polozrnné kulaté rýže
- extra panenský olivový olej
- kešu ořechy
- kapusta
- jarní cibulka
- kešu,ořechy
- mořské řasy Hijiki
- dýně
- pórek
- tofu
- sůl
- ředkvičky microgreens
- čerstvá jarní cibulka
- černá sezamová semínka
Na omáčku:
- 1 lžička gochujangu
- 1 lžička mirinu
- 1 lžička saké
- 1 lžička rýžového octa
- 1 lžička rýžového sirupu
- 1 lžíce tamari
- 1 lžička hatcho miso
- 1 zarovnaná lžička kukuřičného škrobu
- 1/2 sklenice vody

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Recept na dýňový pokrm z jednoho hrnce
- Dýni a pórek nakrájejte na kousky a vložte do pánve s olejem. Krátce osmahněte, podlijte trochou vody, osolte a povařte.
- Namočte řasu hijiki na 10 minut.
- Když je dýně měkká, přidejte tofu, sezamová semínka a pár minut povařte.
- Všechny ingredience na omáčku pečlivě smíchejte.
- Omytou rýži vložte do hrnce, podlijte vodou a mírně osolte.
- Druhá vrstva jsou listy zelí, kešu oříšky a hijiki.
- Donabe zakryjte a vařte 20 minut.
- Omáčku vlijte na pánev s dýní a vařte, dokud omáčka mírně nezhoustne.
- Když zbývá 5 minut k dovaření rýže, přidejte poslední vrstvu tofu a dýně.
- Dokončete vaření.
- Před podáváním promíchejte a přidejte jarní cibulku s microgreens.
Praktické
- Recept samozřejmě můžete připravit v jakékoliv kastrolu a jídlo si užít v něm.
- Pokrm se míchá až před podáváním.
- Pro verzi bez sóji použijte nesójovou tamari, např. hrachovou, cizrnovou nebo pohankovou a nesójové tofu, např. domácí cizrnové tofu.
Obměna
- Můžete použít jakoukoliv rýži, která nevyžaduje dobu vaření delší než 20 minut.
- Můžete použít jakoukoliv zeleninu, např. batát, zelí, brokolici, špenát atd .
Děti
- Pikantní jídlo nevhodné pro děti.
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář