- dýně
- olej
- kurkuma
- pikantní kari
- asafoetida
- česnek
- cibule
- sušené listy kari
- strouhaný zázvor
- semínka černé hořčice
- kmín celý
- pyré ze žlutých rajčat
- sůl
- čerstvá petrželka
Jak připravit pikantní kari z dýně
- Dýni očistěte a nakrájejte na kostky.
- Do pánve nalijte olej, rozehřejte ho a přidejte kmín, hořčici, asafoetidu, strouhaný zázvor a jemně osmahněte.
- Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli, česnek, dýni a posypte kari a kurkumou. Osolte. Přidejte nasekané kari listy, promíchejte a ještě pár sekund orestujte.
- Lehce podlijte vodou, přidejte trochu rajčatového pyré. Promíchejte a duste, dokud kari nezhoustne. Pokud ho chcete ještě krémovější, lehce a krátce rozmixujete malou část kari tyčovým mixérem.
- Podávejte s jakoukoliv rýží.
Praktické
- Nejlepší je s rýží a plackou.
- Při potížích s klouby a ledvinami vynecháváme rajčata.
- Pro docílení správné chuti toho indického receptu nevynechejte žádné koření.
Obměna
- Pyré ze žlutých rajčat nahraďte klidně pyré z rajčat červených, bude to jen trochu jinak zbarvené.
Děti
- Pikantní jídlo nevhodné pro malé děti.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Dobrý den, jaké to jsou prosím placky na fotce? Máte nějaký recept? Děkuji.
prosím čo je to čierne na tanieri vedľa karí? ďakujem