- Na korpus:
- 100g mletých ovesných vloček
- 50g mandlové mouky
- 2 lžíce karobu/kvalitního kakaa
- 30g rýžového oleje
- 30g rýžového sirupu (podle chuti)
- Dýňový krém:
- 1 hrnek domácího pyré z dýně (já rozvařila dýni hokkaido v troše vody a rozmixovala)
- 1 kokosový jogurt (nemusí asi nutně být)
- 2 lžíce oříškového másla (já použila kešu máslo)
- ½ hrnku rýžového sirupu
- 2 lžíce psyllia
- 1 lžíce skořice
- 2 lžíce maizeny/kukuřičného škrobu
- ½ lžičky vanilky
Postup
- Nejdříve si připravíme dortový korpus – smícháme všechny ingredience a rukama vypracujeme těsto.
- Pokud je těsto hodně sypké, přidáme ještě olej nebo rýžový sirup.
- Těsto natlačíme do menší dortové formy (17cm) vyložené pečícím papírem.
- Připravíme si dýňový krém – všechny ingredience pořádně promixujeme v hladký krém.
- Směs ochutnáme a podle chuti ještě můžeme dosladit.
- Krém naneseme na korpus a dort pečeme zhruba 40-50min na 180°C.
- Zdravý cheesecake necháme před krájením pořádně vychladnout.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Komentáře
Cheesecake sa podaril, uz som ho ochutnala aj s manzelom. Nepockala som az uplne vychladne, mozno preto sa cesticko na dne drobilo. Chcem sa spytat ovsene vlocky sa maju pomlet uplne najemno? Ja som ich citila v cesticku a musela som pridat lyzicu oleja a lyzicu ryzoveho sirupusi. Kokosovy jogurt som nemala. To by urcite vylepsilo strukturu naplne, ta bola trosku gumena.
Myslim vsak ako moja prvotina cheesecaku vyzera aj chuti velmi dobre 👍
Moc dobrý dortík, děkuji za recept a zdravím. 🌹