- Na korpus:
- 100g mletých ovesných vloček
- 50g mandlové mouky
- 2 lžíce karobu/kvalitního kakaa
- 30g rýžového oleje
- 30g rýžového sirupu (podle chuti)
- Dýňový krém:
- 1 hrnek domácího pyré z dýně (já rozvařila dýni hokkaido v troše vody a rozmixovala)
- 1 kokosový jogurt (nemusí asi nutně být)
- 2 lžíce oříškového másla (já použila kešu máslo)
- ½ hrnku rýžového sirupu
- 2 lžíce psyllia
- 1 lžíce skořice
- 2 lžíce maizeny/kukuřičného škrobu
- ½ lžičky vanilky
Postup
- Nejdříve si připravíme dortový korpus – smícháme všechny ingredience a rukama vypracujeme těsto.
- Pokud je těsto hodně sypké, přidáme ještě olej nebo rýžový sirup.
- Těsto natlačíme do menší dortové formy (17cm) vyložené pečícím papírem.
- Připravíme si dýňový krém – všechny ingredience pořádně promixujeme v hladký krém.
- Směs ochutnáme a podle chuti ještě můžeme dosladit.
- Krém naneseme na korpus a dort pečeme zhruba 40-50min na 180°C.
- Zdravý cheesecake necháme před krájením pořádně vychladnout.

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Moc dobrý dortík, děkuji za recept a zdravím. 🌹
Recept jsem si musela trochu upravit posle obsahu špajzky :-) Takže místo mandlové mouky byla kokosová a neměla jsem psylium ani chia ani kokosový jogurt … a povedl se náramně! Jen ho nemám tak pěkně oranžový, asi že se více propekl. Mám o trochu větší formu a zřejmě by mu stačilo o několik minut méně. Každopádně mně chutná a příště zkusím s tím jofgurtem, možná bude více nadýchanější. Je dost hutný a sytý…takže ujídám po menších kouskách a častěji :-D Díky za recept!