Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Dýňový koláč – Pumpkin pie

Uvařeno
bez cukru
bez mléka
bez vajec
Ingredience
  • Těsto:
  • 250 g špaldové mouky
  • 2 polévkové lžíce sladu
  • 1 lžíce citronové kůry
  • špetka soli
  • 100 g přepuštěného másla
  • 3 polévkové lžíce kvásku
  • Náplň:
  • 500 g dýně
  • 1 tofu nebo 2 balení Silken tofu
  • 200 ml rýžového mléka
  • 6 polévkových lžic jablečného koncentrátu
  • 3 polévkové lžíce javorového sirupu
  • 1 vanilkový puding
  • 1 lžička práškového agaru
  • 1 lžička skořice
  • vlašské ořechy, sušené meruňky

Donedávna jsem si myslela, že jím celkem zdravě… Ale poslední dobou mi nebylo dobře. Místo snídaně jsem si bral...

Postup

  1. Nejprve zpracujeme všechny ingredience na těsto a necháme chvíli v teple uležet. Kvásek zde působí jako pojidlo místo vajíčka, zároveň mouku lehce “natráví”. Lze použít místo něho také 1 polévkovou lžíci chia semínka nabobtnaného ve třech lžících vody.
  2. Koláčovou formu vymažeme tukem a vyložíme těstem. Uděláme vyšší okraje a propícháme vidličkou. Ořechy nasekáme nahrubo a spolu s nakrájenými meruňkami je rozložíme na těsto.
  3. Do rýžového mléka dáme vařit dýni nakrájenou na větší kusy spolu s tofu, jablečným koncentrátem, javorovým sirupem a skořicí. Když je dýně měkká, vše rozmixujeme a vrátíme na sporák. V trošce mléka rozmícháme puding i agar, vlijeme do rozmixované směsi a povaříme. Nalijeme na korpus s ořechy a meruňkami a dáme péct na 180 st. C. asi 40 minut. Koláč necháme pořádně vychladit, nejprve při pokojové teplotě a pak v lednici, kde náplň pořádně ztuhne. Pak teprve je možné ho krájet.
Jak si v zimě dobít své životní baterie?
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA

PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?

Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Komentáře

Světýlko
16. 10. 2018

Koláč je fantastický, určitě upeču znovu, protože jsem ho celý hned rozdala. ;-)
Jen ghee jsem nahradila Alsanem, přece jen je to hodně drahá surovina. :-))

Ukázat další komentáře
Schovat štítky