- 100 g žluté čočky
- 2 tobolky kardamomu
- 4 hřebíčky
- 1 malá lžička semínek koriandru
- 1 malá lžička semínek kmínu
- 1 malá lžička kurkumy
- bílý pepř
- cibule
- olej
- sůl
- čerstvá petrželka
Jak připravit žlutou čočku po etiopsku
- Všechno koření umelte.
- Na pánev nalijte olej, rozpalte ho a přidejte na kostičky nakrájenou cibuli. Jemně osmahněte. Na závěr posypte mletým kořením a pár vteřin opékejte.
- Přidejte čočku, sůl, kurkumu a podlijte vodou. Vařte 10 minut, dokud čočka není provařená a krémová. Posypejte petrželkou.
Praktické
- Oproti hrachu, který se musí máčet a dlouho vařit, je tato verze receptu praktická a rychlá.
- Podávejte s rýží nebo plackami.
Obměna
- Originál etiopský recept je ze žlutého hrachu, pokud ho máte, můžete ho použít místo čočky.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme koření, olej a sůl
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Miluju všechny ty chutě a vůně ve Vierčiných receptech. Je to vynikající 🙏❤️ A fakt rychlovka