- olej
- 1 malá červená cibule
- 1 mrkev
- 1 stroužek česneku (nebo dle chuti)
- 1/2 hrnku pokrájených hub
- 1/2 lžičky kmínu
- 1 lžička uzené papriky
- cca 3/4 hrnku vařených fazolí černé oko
- 600 ml zeleninového vývaru/vody
- sůl
- pepř
- 2 lžíce kešu másla
- pórek dle chuti
Jak připravit fazole s houbami v jemné omáčce
- V hrnci rozpálíme olej a dáme restovat pokrájenou cibuli a mrkev.
- Poté přihodíme nadrobno nasekaný česnek a houby a zasypeme kmínem a uzenou paprikou.
- Vše zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a vmícháme i kešu máslo.
- Vaříme cca 10 minut, omáčka se začne svařovat a houstnout.
- Nyní vmícháme i uvařené fazole a pórek a ještě cca 5 minut povaříme.
Praktické
- Můžete podávat s rýží či jinou oblíbenou přílohou.
- Pro bezlepkovou verzi volte bezlepkovou přílohu.
Obměna
- Použijte jakékoliv houby, které máte k dispozici, skvělé budou např. krémové žampiony.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
S jidášovým uchem a jarní cibulkou. Fazolky mungo😊😋
Super obed 😍mňam