- 150 g vařených bílých fazolí
- 1 lžička tahini
- citrónová šťáva
- citrónová kůra z bio citrónu
- sůl
- extra panenský olivový olej
- růžový pepř
- černý pepř
- dlouhý pepř
- čerstvá petrželka
- slunečnicová semínka
- 1 vrchovatá lžička lahůdkového droždí
- 1 stroužek česneku
Jak připravit pomazánku z fazolí se třemi druhy pepře
- Do kuchyňského robotu dejte fazole, citrónovou šťávu, nastrouhanou citrónovou kůru (trochu), sůl a lahůdkové droždí. Rozmixujte na krém.
- Krém dejte do misky, posypte čerstvě mletým černým, dlouhým a růžovým pepřem, čerstvou petrželkou a zakápněte extra panenským olivovým olejem.
- Nakonec přidejte nasucho opražená slunečnicová semínka.

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické
- Použila jsem fazole cannellini, protože jsou hned vařené a měkké, vhodné na krémy a pomazánky.
- V lednici vydrží i několik dnů.
- Citrónová kůra je velmi aromatická, stačí špetka.
Obměna
- Obměny nechám na vás, jelikož pepř hraje důležitou roli, snažte se ho nevynechat a nebo použít jiné druhy pepře.
Děti
- Kořeněná pomazánka, nevhodná pro děti.
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Skvělá pomazánka. Dlouhý pepř jsem nenašla, tak posloužila směs bílého, růžového, a zeleného + černý a nakonec jen kvůli názvu kajenský a skvělé. Tedy ještě lesní pažitku a zelenou cibulku místo petržele, zapomněla jsem na česnek a fazole byly smíchané s cizrnou… No, jak to po sobě čtu, je z toho úplně jiná pomazánka :)
Dnes jsem vyzkoušela a lituji, že jsem ji neudělala větší množství. Moc mi chutná 👍🥰.