Domů > Zdravé recepty > Pomazánky a dipy

Fazolový citrónový krém

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Velmi rychlý recept na dip nebo pomazánku, která voní citrusem. Perfektní k zelenině nebo i do placek a na chleba.

Ingredience
  • 1 šálek vařených fazolí cannellini
  • 1 vrchovatá lžíce tahini
  • citrónová šťáva
  • 1/2 lžičky citrónové kůry
  • sladká paprika
  • čerstvá petrželka
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku

Nabitých 5 dní v krásném prostředí Orlických hor v originálních apartmánech s báječnými lidmi, dobrým jídlem ...

Jak připravit fazolovou citrónovou pomazánku

  1. Fazole namočte přes noc a poté uvařte doměkka.
  2. Uvařené fazole cannellini vložte do mixéru se zbytkem ingrediencí a rozmixujte.
  3. Naservírujte do misek a lehce posypejte paprikou a čerstvou petrželkou.

Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Po rozmixování ochutnejte a popřípadě dolaďte kyselost podle vašeho gusta.
  • Můžete uchovat jeden den v lednici.

    Obměna

    • Můžete použít jakékoliv jemné bílé fazole.

    Děti

    • Bez soli a pepře vhodné pro děti od 2 let.

    PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

    Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

    66 lidí už poděkovalo za článek.

    Buďte první, kdo napíše komentář

    Vyzkoušejte také

    Indický Moonglet (bez lepku)

    Indická dobrota pro zpestření jídelníčku, vhodná jako svačina na výlety, ale i na oslavy jako finger food.

    Pomazánka z fazolí a škumpy

    Lahodný fazolový krém, kterému dává šmrnc koření sumah. Abyste dosáhli správné chuti, určitě ho z receptu nevynechávejte.

    Pomazánka Za’atar

    Pomazánka pro milovníky kontrastních chutí, ve které se krásně snoubí chuť koření Zaatar a sladkost rozinek. Skvělá pomazánka, která se kromě namazání na c...

    Pikantní mungo pomazánka

    Jednoduchá a lahodná pikantní pomazánka, která vás překvapí svojí “rybičkovou” chutí.

    Houbová paštika

    Obchody nabízejí velké množství veganských alternativ paštik, ale složení nebývá zrovna ideální. Domácí je prostě domácí a bude záležet jen na vás, jak kva...

    Brokolicová pečená placka

    Tato vláčná bezlepková placka z brokolice je rychlá na přípravu a můžete ji jíst jen tak samotnou třeba na svačinu nebo jako přílohu k různým pokrmům dle v...