- 2 hrnky fazolí cannellini
- 1 hrnek ovsa
- máslová dýně
- 2 polévkové lžíce lahůdkového droždí
- 3 stroužky česneku
- 80 g ovesných vloček
- sůl
- pepř
- olej
- majoránka
- cibule
Jak připravit fazolový nákyp s dýní
- Fazole a oves jsem namočte a společně druhý den uvařte v tlakovém hrnci.
- Dýni nastrouhejte a dejte do mísy, přidejte uvařené fazole a oves, prolisovaný česnek, sůl, pepř, olej a lahůdkové droždí.
- Vločky lehce rozmixujte a poté přidejte k ostatnímu do mísy. Přidejte vodu, aby vločky změkly, promíchejte a nechte 1 hodinu odležet. Finální hmota musí být vlhká, ale ne mokrá.
- Skleněnou pánev nebo jinou zapékací nádobu potřete olejem, dejte dovnitř těsto, na povrch trochu nasekané cibule, pokapejte olejem a dejte péct do trouby cca na 35 minut, dokud povrch nezezlátne.
Praktické
- Pokud chcete, aby jídlo vypadalo lépe, můžete použít zapékací mističky (kokotky) a udělat monoporce.
- Podávejte se salátem nebo sladkokyselou či kvašenou zeleninou.
- Pro verzi bez lepku použijte místo ovsa bezlepkovou obilovinu a klasické ovesné vločky nahraďte bezlepkovými.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv fazole.
- Místo ovsa můžete použít jakoukoliv obilovinu.
Děti
- S menším množstvím soli a oleje a bez pepře vhodné pro děti od 2 let.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Kde , prosím, kupujete obilniny?
Děkuji.
Moc dobré, pekla jsem z kamutu a fazolí adzuki.
Mňam! Děkuji ✨