Na dip:
- 2 lžíce arašídového másla
- 1 lžíce tamari
- 1 lžička rýžového sladu
- citrónová šťáva
- 2 lžíce vody
- 1 stroužek prolisovaného česneku
Ostatní ingredience:

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

- fialový batát
- černá čočka
- špičaté zelí
- červené radicchio (salátová čekanka)
- čerstvá petrželka
- extra panenský olivový olej
- umeocet
- veganská sýrová směs na posypku
Jak připravit batáty s černou čočkou a arašídovou omáčkou
- Dip připravte smícháním všech ingrediencí v misce.
- Batáty dobře omyjte a pečte v horkovzdušné fritéze 30 minut při 195°C.
- Čočku uvařte a dochuťte pouze extra panenským olivovým olejem a umeoctem.
- Na pánvi s olejem a trochou vody poduste zelí překrojené na polovinu a ke konci zvyšte plamen a orestujte.
- Jakmile je vše připravené, naservírujte oloupané a rozpůlené batáty na talíř se zelím, čočkou, dipem, posypejte čekankou, petrželkou a veganským parmazánem.
Praktické
- Batáty můžete péct také v klasické troubě. Upravte si teplotu a čas podle vaší trouby.
- Dip si dochuťte podle vaší chuti. Můžete dát víc česneku nebo tamari pro výraznější chuť.
- Dip můžete skladovat v lednici i několik dnů.
- Vhodné k rýži, obilovinám, do placek nebo jen tak s chlebem.
- Pro verzi bez sóji použijte místo sójové tamari hrachovou nebo pohankovou omáčku.
- Pro bezlepkovou dietu podávejte s bezlepkovou obilovinou.
Obměna
- Můžete použít jakýkoliv batát.
- Místo špičatého můžete použít jakékoliv zelí.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Moc dobré, pochutnali jsme si.