- 380 g černých fazolí
- 20 g vody, ve které se vařily fazole
- 3 stroužky česneku
- 3 polévkové lžíce tamari
- olej
- bílá sezamová semínka
- rýžový sirup
Jak připravit sladké korejské fazole
- Předem namočené fazole vařte v tlakovém hrnci 50 minut, vodu po uvaření nevylévejte.
- Uvařené fazole nasypte do hrnce s olejem, nasekaným česnekem, tamari a rýžovým sirupem rozpuštěným ve vodě z vaření fazolí. Míchejte a vařte, dokud není omáčka lesklá, lepivá a hustá.
- Fazole posypte opraženými sezamovými semínky.

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické
- Podávejte v miskách o pokojové teplotě.
- Podávají se obvykle s rýží a nebo jako příloha či snack.
- Fazole můžete uchovávat v lednici uzavřené ve skleněné dóze.
- Pro verzi bez sóji použijte hrachovou omáčku místo tamari.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a česnek.
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
380g fazolí vařených nebo suchych?
Teda Vierko, tohle jsem ještě nezkoušela a je to jednoduché a vynikající 🙂 díky