Domů > Zdravé recepty > Přílohy

Geomeun kongjorim – sladké korejské fazole

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru

Sladké a zároveň slané, přesně takové jsou tyto fazole, které jsou v Koreji oblíbenou přílohou. Jejich chuť je opravdu skvělá a potěší hlavně ty, co mají rádi kontrastní chuti v jídle a tradiční korejskou kuchyni.

Ingredience
  • 380 g černých fazolí
  • 20 g vody, ve které se vařily fazole
  • 3 stroužky česneku
  • 3 polévkové lžíce tamari
  • olej
  • bílá sezamová semínka
  • rýžový sirup

Monika měla velmi těžké období po porodu. Syn se nevyvíjel, každé kojení zvracel. Nemohla se pořádně najíst, protože ...

Jak připravit sladké korejské fazole

  1. Předem namočené fazole vařte v tlakovém hrnci 50 minut, vodu po uvaření nevylévejte.
  2. Uvařené fazole nasypte do hrnce s olejem, nasekaným česnekem, tamari a rýžovým sirupem rozpuštěným ve vodě z vaření fazolí. Míchejte a vařte, dokud není omáčka lesklá, lepivá a hustá.
  3. Fazole posypte opraženými sezamovými semínky.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Podávejte v miskách o pokojové teplotě.
  • Podávají se obvykle s rýží a nebo jako příloha či snack.
  • Fazole můžete uchovávat v lednici uzavřené ve skleněné dóze.
  • Pro verzi bez sóji použijte hrachovou omáčku místo tamari. 

    Děti

    • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a česnek.

    PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

    Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

    41 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    380g fazolí vařených nebo suchych?

    Teda Vierko, tohle jsem ještě nezkoušela a je to jednoduché a vynikající 🙂 díky

    Ukázat další komentáře

    Vyzkoušejte také

    Teplý vánoční předkrm

    Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

    Karamelizované kimchi

    Kimchi se velmi dobře hodí do receptů, není vždy nutné ho jíst jednoduše jako .. kimchi. Jste připraveni na kulinářský orgasmus? Pokud se pokusíte udělat t...

    Prasorizo – řecký pórek s rýží

    Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...

    Cuketové nudle v pikantní omáčce

    Jednoduchý a pikantní recept z přerostlé cukety, která se na tento účel hodí perfektně.

    Gaji Bokkeum

    Recept pro milovníky korejské kuchyně a pikantního jídla. Korejská klasika vhodná pro léto.

    Korejské letní jjigae

    Pro milovníky korejské kuchyně, pikantního jídla a polévek, další korejské Jjigae, které stojí za to vyzkoušet.